Tgrt Haber

'Depremzede çocuklar beyaz araçla kaçırıldı' iddiasına Bakanlık'tan yalanlama

19 Mart 2023 13:09 - Güncelleme : 19 Mart 2023 13:25
'Depremzede çocuklar beyaz araçla kaçırıldı' iddiasına Bakanlık'tan yalanlama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, deprem sonrası kayıp olduğu öne sürülen çocukların beyaz bir otomobille kaçırıldığı, bu iddianın da Bakanlık tarafından doğrulandığı iddiasını yalanladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından ortaya atılan korkunç bir iddiayı yalanladı. 
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında "Adıyaman'da, kayıp depremzede çocuklar için 'kaçırıldı' endişesi: Beyaz aracın sırrı" başlıklı haberlerin yer aldığı belirtildi.

Söz konusu haberin içeriğinde kayıp olduğu iddia edilen çocukların beyaz bir araç ile kaçırıldığı ve bu açıklamaların bakanlık tarafından da doğrulandığı iddiasının öne sürüldüğü belirtilerek, "Bu iddialar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

"İTİBAR ETMEYİN" UYARISI

Deprem bölgesinde ailesi ve yakınlarına ulaşılamayan refakatsiz çocuklarla alakalı bilgilerin son derece açık ve şeffaf bir şekilde düzenli olarak kamuoyu ile paylaşıldığı da vurgulanarak "Vatandaşlarımızın resmi kurumların açıklamaları haricinde bu tip iddialara itibar etmemeleri önemle rica olunur"  denildi.

HİRA NUR VE FURKAN ALP'İN KAÇIRILDIĞI ÖNE SÜRÜLMÜŞTÜ

Bakanlık tarafından yalanlanan söz konusu haberde Adıyaman’da kaybolan Hira Nur Tümsavaş (12) ve Furkan Alp Alsan'ın (4)  en son beyaz bir otomobile bindirilirken görüldüğü ve iki çocuktan bir daha haber alınamadığı, Aile Bakanlığı da “beyaz araba” iddiasını doğruladığı öne sürülmüştü.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Berat saricaalan 19 Mart 2023 15:11

Neden yalan haberler yapilirki

Sonraki Haber Yükleniyor...