Tgrt Haber

Yürek ısıtan fotoğraf: Depremzede Polonyalı kahramanına sarıldı

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
14 Şubat 2023 07:17 - Güncelleme : 14 Şubat 2023 07:46
Yürek ısıtan fotoğraf: Depremzede Polonyalı kahramanına sarıldı

Kahramanmaraş’ta yaşanan 7.7 ve 7.6 iki büyük deprem 10 ilde ağır yıkıma yol açtı. Yıkıcı depremin ardından dünyanın dört bir yanından yardım için Türkiye’ye koştular. Adıyaman’ın Besni ilçesinde Polonyalı arama kurtarma görevlisi ve depremzede vatandaşın fotoğrafı adeta yürekleri ısıttı. Öte yandan, Polonyalı görevli sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kardeşler kurtarıldı" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan merkezindeki 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem​ 10 ilde yıkıma neden oldu. Savaş alanına dönen bölgelerde depremin ardından enkaz​ altında kalan vatandaşlarımıza ulaşılma çalışmaları hız kesmeden devam ederken herkes 9. günde gelecek güzel haberleri bekliyor

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN DESTEK

Türkiye​'yi derinden yaralayan depremlerin ardından arama kurtarma​ çalışmalarına dünyanın dört bir yanından ekipler destek için geldi. 

Adıyaman’ın Besni ilçesinde Polonya’dan Adıyaman’daki vatandaşları kurtarmaya gelen ekipler canla başla çalıştı. Depremzede bir vatandaş ile Polonyalı görevlinin fotoğrafı ise adeta yürekleri ısıttı.

YÜREK ISITAN FOTOĞRAF

Arama kurtarma görevlisi Andrzej Bartkowiak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Besni sakinlerinden kurtarıcılarımıza teşekkürler”

Yürek ısıtan fotoğraf: Depremzede Polonyalı kahramanına sarıldı

KARDEŞLER KURTARILDI

Öte yandan, Türkiye için omuz omuza veren ekipler enkazda kalan vatandaşlar için canla başla çalıştı. Bartkowiak, yaptığı bir diğer paylaşımda, “Kardeşler kurtarıldı” ifadesini kullandı.

Yürek ısıtan fotoğraf: Depremzede Polonyalı kahramanına sarıldı

KAHRAMANMARAŞ​ DEPREMİNDE SON DURUM

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...