Tgrt Haber

Depremzedeler prefabrik kente kavuştu! Evlerde İğneden ipliğe her şey var

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İHA
21 Mart 2023 12:17 - Güncelleme : 21 Mart 2023 12:47

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde kurulan geçici prefabrik evlerin depremzede vatandaşlara teslim edildiğini sosyal medyadan duyurdu. Hiçbir detayın unutulmadığı geçici yaşam alanları vatandaşları bir hayli memnun etti.

Türkiye​, Kahramanmaraş​'ta 6 Şubat'ta meydana gelen, 11 iilimizde büyük yıkıma ve on binlerce can kaybına neren olan deprem​ felaketinin yaralarını hızla sarıyor. Bu kapsamda  Gaziantep’in Nurdağı​ ve İslahiye​ ilçelerinde kurulan prefabrik evlerden kurulu geçici yaşam alanları depremzede vatandaşlara teslim edildi.

BAKAN KURUM: BOYNUMUZUN BORCU

Gelişmeyi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından paylaştığı videolu mesaj ile duyurdu. Kurum mesajında 214 prefabrik evin daha depremzede vatandaşlara teslim edildiğini ifade etti. "Kalıcı konutlarımızı inşa edene kadar vatandaşlarımıza en iyi şartları sunmak boynumuzun borcu" diyen Kurum, ekip olarak çalışmalarını gece gündüz  sürdürdüklerini söyledi.

Bakanlık koordinasyonundaki Nurdağı ve İslahiye'de TOKİ, Emlak Konut ve AFAD eliyle yürütülen çalışmalar kapsamında tamamlanan ve yapımı devam eden yığma yapılar, konteyner kentler, prefabrik evler ve günlük yaşamda ihtiyaç duyulan sosyal donatılardan oluşuyor.

TÜM DETAYLAR DÜŞÜNÜLDÜ

Tesise yerleştirilen depremzedeler, günlük yaşamda ihtiyaç duydukları birçok eşya ve araç gerece rahatlıkla ulaşabiliyor. Geçici yaşam evlerinde yastık, yorgan, yatak, halı, koltuk, mutfak eşyası, kişisel bakım eşyaları gibi ürünler yer alıyor.

Ayrıca tesiste vatandaşlar ve çocuklar için sosyal donatı alanları da bulunuyor. Alanlarda kadın ve erkek kuaförleri, giyim ve gıda alışverişlerini yapabilecekleri sosyal marketler, halk eğitim kursları, hayvan tedavi ve kurtarma merkezi, engelsiz yaşam ve uygulama merkezi, çocukların eğitimlerinin aksamaması için anaokulu, ilkokul, ortaokulun yanı sıra depremin olumsuz etkilerinin azaltması adına psikososyal destek birimleri hizmet veriyor.

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...