Tgrt Haber

Depremzedelerin kaldığı otelde küfür ve tehdit provokasyonu!

24 May 2023 11:44 - Güncelleme : 24 May 2023 12:02
Depremzedelerin kaldığı otelde küfür ve tehdit provokasyonu!

Tekirdağ'ın Kumbağ ilçesinde bir otele giren ve alkollü olduğu belirlenen biri kadın biri erkek iki şahsın, tesise yerleştirilen depremzelere ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret yağdırdığı ve tutuklandıkları ortaya çtıktı.

14 Mayıs Seçimleri'nin ardından 6 Şubat'ta meydana gelen deprem​ felaketinden bölgesinden çıkan oy oranları nedeniyle depremzedelere yönelik saldırılara bir yenisi eklendi. Barınma ihtiyaçlarının giderilmesi için Tekirdağ'ın Kumbağ ilçesindeki bir otele yerleştirilen depremzedelerin, tesise giren iki şahsın sözlü saldırısına uğradığı ortaya çıktı.

TEHDİT DE ETTİLER: YİNE GELECEĞİZ!

Sabah gazetesinin haberine göre, gündüz saatlerinde depremzedelerin kaldıkları oteli telefonla arayarak tacizde bulunan Metin A. ve Pınar T. isimli iki şahıs gece saatlerinde söz konusu otele geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre şahıslar kadınların ve çocukların da bulunduğu ortamda, "Nankörler, hain şerefsizler. Burada rahat barınamayacaksınız. Yarın yine geleceğiz" gibi hakaretlerde bulundu. Aynı kişiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik de ağza alınmayacak küfür ve hakaretlerde bulundu.

Depremzedelerin kaldığı otelde küfür ve tehdit provokasyonu!

Fotoğraflar: Sabah 

TUTUKLANDILAR

İhbar üzerine olay yerine gelen polis, iki şahsı gözaltına aldı. Yapılan kontrollerde Metin A.'nın 1.32, Pınar T.'nin ise 2,38 promil alkollü olduğu ortaya çıkarken adliyeye sevk edilen iki zanlı, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "cumhurbaşkanına hakaret" suçlarından tutuklandı.

PROVOKASYONA VATANDAŞTAN TEPKİ

Öte yandan yaşananara tanık olan Kumbağlı vatandaşlar, sözlü saldırıyı kınadıklarını dile getirirken depremzedelerin barındıkları otellerde, bir kesim tarafından siyasi zorbalığa maruz bırakıldığını ifade etti. Olaya tepki gösteren bir görgü tanığı da "Deprem bölgesinden buraya, Kumbağ'a gelen depremzedelerle komşu olduk, arkadaş olduk. En ufak bir geçimsizlik, huzursuzluk yaşamadık. Bu yapılanlar aleni provokasyondur" ifadelerini kullandı.

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...