Tgrt Haber

Son dakika! Seçime günler kala kritik adım: Dönmek isteyen depremzedelerin masrafı devletten

28 Nisan 2023 23:10 - Güncelleme : 29 Nisan 2023 02:09
Son dakika! Seçime günler kala kritik adım: Dönmek isteyen depremzedelerin masrafı devletten

Seçime 15 gün kala depremzedelerin oy kullanmasıyla ilgili sorunlar tartışılırken İçişleri Bakanlığı'ndan adım geldi. Bakanlık hem deprem bölgesindeki illerin boşaltılması hem de seçimde 'yerinde' oy kullanılmasın teşvik etmek amacıyla yaşadığı ile geri dönmek isteyen depremzedelerin masraflarını karşılayacak.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş​'ta meydana gelen deprem​ felaketinin ardından afet bölgesinden tahliye edilen vatandaşların geri dönüş masraflarının karşılanacağını açıkladı.  

"VALİLİK VE KAYMAKAMLIĞA MÜRACAT EDİLECEK"

AFAD​, tarafından yapılan açıklamada depremzedelerin geri dönüş için yoğun talep oluşturduğu vurgulandı.   

AFAD'dan yapılan açıklama şöyle:

"06.02.2023 tarihli Kahramanmaraş Pazarcık-Elbistan depremleri sonrası afet bölgesinden tahliye edilen depremzede vatandaşlarımızın geri dönüş konusunda yoğun taleplerinin olduğu görülmüştür.

Bu kapsamda, afet bölgesi dışındaki illerimizde bulunup geri dönmek isteyen afetzede​ vatandaşlarımızın bulundukları illerde valilik ve kaymakamlıklara müracaat etmeleri durumunda uygun vasıtalarla (karayolu, demiryolu, havayolu) ve yol masraf belgesi düzenlenerek geri dönüşleri hususunda gerekli imkan ve kolaylık sağlanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

https://twitter.com/AFADBaskanlik/status/1652041182329937920

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mahmut zira 4 Mayıs 2023 19:12

Kocaeli Şanlıurfa

Sonraki Haber Yükleniyor...