Tgrt Haber

Devlet arazisi vaadiyle milyonluk vurgun: Her şeyimi kaybettim!..

01 Ağustos 2023 08:38 - Güncelleme : 01 Ağustos 2023 08:51
Devlet arazisi vaadiyle milyonluk vurgun: Her şeyimi kaybettim!..

Devlete ait hazine arazilerini ucuza satmayı vadeden bir dolandırıcının, çok sayıda vatandaşı milyonlarca lira dolandırdığı ortaya çıktı. Mağdurlardan biri "Arsa alıp inşaat yapacağız diye bizi kandırdılar. Neyim var, neyim yok kaybettim" diyerek feryat etti.

Devlet arazilerini uygun fiyata satma vaadiyle çok sayıda vatandaşı kandıran eski kamu çalışanı olan bir dolandırıcının, kurduğu şebekeyle milyonlarca liralık vurgun yaptığı ortaya çıktı. Üstelik dolandırıcı​ şahsın benzer sebeplerle geçmişte cezaevine girdiği belirlendi.

10 MİLYON LİRA UCUZA ALMAYI VADETMİŞ

Show Haber'de yer alan habere göre, 2021 yılında yapılan "milli emlak operasyonu" ile  110 şüpheli gözaltına alınıp 23'ü tutuklanmıştı. Tutuklananlardan biri o dönem kamu görevlisiydi ancak operasyonun ardından görevinden ihraç edilmişti. Mahkemenin tutuksuz olarak yargılanmasına karar verdiği şahıs tahliye olur olmaz yine dolandırıcılığa soyundu.

Adı açıklanmayan dolandırıcı, devlete ait hazine arazisi satışına hile karıştırdı. Araziyi almak isteyenlere bir şekilde ulaşarak 15 milyon TL değerindeki araziyi 5 milyon TL'ye satmayı vadetti. Güven sağlamak için de 1,5 milyon TL değerindeki "ecri misil" bedelini hazineye yatırttı, alıcılarla da tapu müdürlüğünde buluştu.

TAPU MÜDÜRLÜĞÜNDE TİYATRO!

Alıcıları Çankaya Tapu Müdürlüğü'ne götüren şahıs, binaya girmedi. Ancak çetenin iki üyesi o sırada binanın içindeydi. Birisi kendisini bakanlık görevlisi, diğeri ise tapu memuru olarak tanıttı. Sahte tapu memuru içerisi kalabalık diyerek alıcıları merdiven boşluğuna götürdü. Sahte memur satış işlemini hallediyor gibi gözükmek için bina içinde gitti, geldi. Sahte tapuyu da yine o merdiven boşluğunda verdi. 3,5 milyon TL dolandırıcıların hesabına geçti ama satış işlemi e-Devlet'te gözükmeyince alıcılar dolandırıldıklarını anladı. 

TUTUKLANDILAR

Binada maske taksa da kameralara yakalanan dolandırıcılar, mali şube ekipleri tarafından takibe alındı. İstanbul Eyüpsultan'da düzenlenen operasyon sonucu 4 çete üyesi de yakalanarak tutuklandı ve cezaevine konuldu.

Öte yandan mağdurlardan biri "Arsa alıp inşaat yapacağız diye bizi kandırdılar. Neyim var, neyim yok hepsini kaybettim" diyerek feryat etti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...