Tgrt Haber

Devlet başkanlarının eşleri Gazze için İstanbul'da toplanıyor

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
09 Kasım 2023 13:01 - Güncelleme : 09 Kasım 2023 13:19
Devlet başkanlarının eşleri Gazze için İstanbul'da toplanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Gazze'deki zulme dikkat çekmek amacıyla İstanbul'da devlet başkanlarının eşlerini misafir edecek.

Devlet ve hükümet başkanlarının eşlerinin katılımıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ın eşi Emine Erdoğan​'ın himayesinde İstanbul'da uluslararası bir toplantı gerçekleştirilecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan’ın başkenti Taşkent'te düzenlenen Ekonomik Teşkilatı Liderler Zirvesi’nde önemli bir bilgi paylaştı. İsrail'in Gazze​'ye saldırılarına değinen Erdoğan, insani ateşkesin sağlanması ve çatışmaların yayılmasının engellenmesi için diplomatik girişimleri sürdürdüklerini söyledi.

Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde 15 Kasım tarihinde İstanbul'da devlet ve hükümet başkanlarının eşlerinin katılımıyla uluslararası bir toplantı gerçekleştirileceğini belirterek, "Böylece Gazzeli kardeşlerimizin yaşadığı acıların dindirilmesi için güçlü bir dayanışma sergilenecek" dedi.

4 BİN 324 ÇOCUK CİNAYETİ

Gazze'deki Filistin​ Sağlık Bakanlığına göre, İsrail'in saldırılarında 4 bin 324'ü çocuk, 2 bin 823'ü kadın olmak üzere 10 bin 569 Filistinli öldürüldü, en az 26 bin 475 kişi yaralandı.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim'den bu yana 165 Filistinli, İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler tarafından öldürüldü.

İsrail ordusu, Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesini, Nasr Çocuk Hastanesini, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılayı'na bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...