Tgrt Haber

Dezenformasyon yasasında 'hapis cezası' tartışılıyor: Düzenleme 3 ana başlıktan oluşuyor

Editör: Murat Makas / Kaynak: Türkiye
21 Nisan 2022 09:39 - Güncelleme : 21 Nisan 2022 09:55
'Dezenformasyon yasası'na dair çalışmalarda 3 ana başlık dikkat çekti.

'Dezenformasyon yasası'na dair çalışmalarda büyük aşama kaydedildi. Çalışmalarda sona gelinirken, üç ana başlıktan oluşan düzenlemenin kısa bir süre içerisinde Meclis gündemine getirilmesi planlanıyor. 'Dezenformasyon yasası’ ile gelecek hapis cezasını öngören madde tartışmalara sebep oldu.

'Dezenformasyon yasası'na dair çalışmalarda 3 ana başlık dikkat çekti.

Kamuoyunda "sosyal medya yasası" olarak bilinen dezenformasyon yasasına dair çalışmalarda sona gelindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Birleşik Arap Emirlikleri'nden dönüşte uçakta yaptığı açıklamada yasa taslağına ilişkin ayrıntılar verdi ve yasa teklifinin yakın bir zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulabileceğini söylemişti.

Geçtiğimiz Pazartesi günü yapılan MYK toplantısında AK Parti kurmayları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Dezenformasyon Kanunu’nun taslak metninin tamamlandığını, bundan sonraki süreçte Meclis’te yapılacak toplantılarda düzenlemeye son şeklinin verileceğini iletti. Sosyal medya şirketlerine yeni sorumluluklar getiren dezenformasyon yasası ile yalan haberlerin yayılmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

ERDOĞAN'A SUNUM YAPILACAK

Toplantıda, bazı AK Parti kurmaylarının, sosyal medyada dezenformasyon yapanlara hapis cezası öngören maddeye, mevcut kanunun yeterli olduğu gerekçesiyle itiraz ettiği öğrenildi. Bu çerçevede bazı maddelerin alternatifli olarak taslakta yer aldığı belirtildi. Taslak metinle ilgili çalışmaların tamamlanmasının ardından Erdoğan’a bir sunum yapılacak. Düzenlemenin kısa bir süre içerisinde Meclis gündemine getirilmesi planlanıyor.

Öte yandan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle önceki gün iftarda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın taslak metni MHP lideriyle paylaştığı belirtildi.

DÜZENLEMEDE 3 ANA BAŞLIK

Düzenleme üç ana başlıktan oluşuyor. İlk olarak sosyal medya platformlarına yeni sorumluluklar getiriliyor. İkinci olarak, yalan haberin yayılmasının önüne geçilecek adımlar atılacak. Üçüncü olarak da düzenleme ile internet medyasının kanuni altyapısı oluşturulacak. Böylelikle Basın İlan Kurumundan ilan almaları sağlanacak. Çalışanlar da Basın Kanunu’na tabi olacak.

Kaynak: Türkiye

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...