Tgrt Haber

Dikkat! Yemek yaparken sakın bu hataları yapmayın

20 Temmuz 2018 05:37
Dikkat! Yemek yaparken sakın bu hataları yapmayın

"Yaptığım yemek bir türlü güzel olmuyor" deyip nerede hata yaptığınızı düşünüyorsanız işte cevabı...

BUZLUKTAN ÇIKARDIĞINIZ ETİ SICAK SUDA ÇÖZDÜRMEYİN!

Sıcak suyla çözmeye çalıştığınız ette hızlı bir şekilde bakteriler türer. Bu durum sağlığımız için son derece tehlikelidir. En doğru çözdürme yöntemi ise buzdolabının alt kısmında etin çözülmesidir. Dilerseniz soğuk su ile de çözdürebilirsiniz.

SEBZE YEMEĞİ YAPARKEN SEBZELERİ FARKLI BOYUTLARDA DOĞRAMAYIN

Sebze yemeği yaparken sebzeleri farklı boyutta doğramak pişme zamanlarını değiştirecektir. Sebzelerin bir kısmı fazla pişmişken bir kısmı ise çiğ kalabilir. Bu da lezzetsiz bir yemeğe davetiye çıkarır. Afiyetle yemek yemek için tüm sebzeleri eşit boyda doğrayın.

SICAK YEMEKLERİ SOĞUTUP SONRASINDA BUZDOLABINA KOYMAYIN

Bu hatayı hepimiz yapıyoruz. Yöntemi nereden öğrendik bilmiyoruz ama uyguladığımız şey tamamen yanlış. Sıcak yemeği önce dışarıda ılıtır sonrasında buzdolabına koyarız. Aslında sıcak yemeği buzdolabına o şekilde koyarsanız şoklama etkisi oluşturmuş olacaksınız. Bu yöntem ise yemek için son derece sağlıklı...

YEMEKLERE BAHARATLARI ERKENDEN EKLEMEYİN

Yaptığınız yemeğin baharatların lezzetini tam alması için yemeğin pişme süresinin sonunu bekleyin. Eğer yemeğin başında baharatları eklerseniz o müthiş aromalarını kaybetlerine neden olursunuz.

YEMEKLERİ BİRDEN FAZLA ISITMAYIN

Yemekleri birden fazla ısıtmak oldukça hatalı bir davranış. Bir tencere yemek yaptınız ve ertesi güne de o yemekten kaldıysa, kalan yemekten yiyeceğiniz miktarda alın ve ısıtın.

MAKARNAYI YIKAMAYIN

Haşladığınız makarnayı asla soğuk suda yıkamayın. Suyun altında yıkanan makarnanın vitamin ve mineralleri kaybolur. Aynı zamanda yapısı da bozulur.

ÇİĞ ETİ TUZLAMAYIN

Kesinlikle bu hatayı yapmayın çünkü çiğ eti tuzlarsanız etin sertleşmesine neden olursunuz. Etin pişmesine yakın tuzunu ilave edin.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...