Tgrt Haber

Dilan-Engin Polat soruşturmasında yeni gelişme! Muhasebeciye tutuklama talebi

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
24 Kasım 2023 12:26 - Güncelleme : 24 Kasım 2023 12:48

Kara para akladıkları iddiasıyla tutuklanan Polatlar soruşturmasında flaş bir gelişme daha yaşandı. Gözaltına alınan Engin Polat'ın akrabası ve muhasebecisi olan Gökay Bekar tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Engin Polat​ ve Dilan Polat​'ın da aralarında olduğu şüpheliler hakkında birçok suçtan başlatılan soruşturma sürüyor. Kakuoyunun büyük ilgisini çeken soruşturmada her gün yeni bir gelişme yaşanılyor.

Soruşturma kapsamında İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen kara para aklama​ operasyonda yakalanan Dilan Polat ve Engin Polat'ın akrabası ve muhasebecisi Gökay Bekar gözaltına alınarak Anadolu Adliyesine getirildi. Bekar, savcılıktaki işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

HARUN ABAK DA GÖZALTINA ALINMIŞTI

Şaşalı yaşantılarıyla magazin gündeminden düşmeyen Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin kara para aklayıp vergi kaçırdıkları iddia edilmişti. Bu kapsamda Polat ailesi hakkında "Yasa dışı bahis", "Suç islemek amacıyla örgüt kurmak", "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini aklama" ve "Vergi usul kanuna muhalefet" suçlarından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı​'nca soruşturma başlatılmıştı. Dilan ve Engin Polat'ın çifti dahil 15 şüpheli soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.

Daha önce hakkında yakalama kararı bulunan muhasebeci Harun Abak da gözaltına alınmıştı. Abak, Polat ailesinin avukatı ve muhasebecisi olduğu belirtilen ve tutuklanan Ahmet Gün'ün ofisinde çalışıyordu.

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...