Tgrt Haber

Dilan Polat'tan eşi Engin Polat'a telefon: İntihar etmek istiyorum

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
23 Kasım 2023 20:22 - Güncelleme : 23 Kasım 2023 20:32
Dilan Polat'tan eşi Engin Polat'a telefon: İntihar etmek istiyorum

Türkiye'nin yakından takip ettiği Dilan Polat ve Engin Polat çifti soruşturması sürüyor. Soruşturmada yeni detaylar ortaya çıkarken tutuklanan Dilan Polat, Çorlu Cezaevi'nde bulunan eşi Engin Polat'ı arayarak intihar etmek istediğini söyledi. 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı​ tarafından, haklarında "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından soruşturma başlatılan Engin ve Dilan Polat​ çifti Türkiye gündemindeki yerini koruyor. 

Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan Dilan Polat, Çorlu cezaevinde kalan eşi Engin Polat’la bugün telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Sözcü'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, Dilan Polat telefonda eşine "intihar etmek istiyorum" dediği iddia edildi. 

Dilan Polat’ın psikolojisinin bozulduğunu öğrenen avukatları görüşmek için cezaevinin yolunu tuttu. 

KARA PARA​ VE VERGİ KAÇIRMA​ İDDİALARI

Haklarında kara para aklama ve vergi kaçırma gibi iddiaları bulunan sosyal medya fenomeni Dilan Polat ile eşi Engin Polat​ hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi”, “213 Sayılı Vergi Usul Kanunu’na muhalefet”, “7258 Sayılı Kanun’a muhalefet” suçlarından soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında, Dilan ve Engin Polat ile yakınlarının tüm mal varlıklarına 12 Ekim tarihinde el konulmasına hükmedilmişdi.

Soruşturmada, Sulh Ceza Hakimliği'nce aralarında Dilan ve Engin Polat’ın da bulunduğu 14 şüpheli hakkında tutuklama kararı verilirken, 9 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Öte yandan sosyal medya fenomeni Banu Parlak’a ait güzellik merkezine yapılan silahlı saldırıya ilişkin Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında şüpheliler Dilan Polat, Engin Polat ve babası Sezgin Polat, “Birden Fazla Kişi Tarafından Birlikte Silahla Tehdit suçuna azmettirme” suçundan tutuklanmıştı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...