Tgrt Haber

Dilan ve Engin Polat davasında yeni gelişme

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
25 Ocak 2024 16:01 - Güncelleme : 25 Ocak 2024 16:25

Kara para aklama iddiaları üzerine tutuklanıp cezaevine gönderilen Dilan ve Engin Polat çiftinin davasında yeni bir gelişme yaşandı. Mahkeme, tutukluluğun devamına karar verdi.

Lüks hayatını sosyal medya paylaşımları ile tüm Türkiye'ye izleten ve dikkatleri üzerine çeken Dilan Polat​ ve Engin Polat​ ailesi geçtiğimiz Kasım ayında kara para aklama​ iddiası ile tutulanıp cezaevine gönderilmişti. Dilan ve Engin Polat çiftinin davasında yeni bir gelişme oldu.

MAHKEME KARAR VERDİ

1.Sulh Ceza Mahkemesi’nde yapılan aylık tutukluluk incelemesinde; Dilan ve Engin Polat’ın aralarında bulunduğu 12 kişi SEGBIS(Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi) ile bağlanarak tek tek ifade verdi. Kararını açıklayan mahkeme 12 kişinin tutukluluğunun devamına karar kıldı.

"HEPİMİZİ MAHVETTİ"

Öte yandan Amerika’da yaşayan ve mal varlığına el konulan fenomen Eylül Öztürk, eski dostu Dilan Polat güzellemesi yapmasını isteyen takipçisine ateş püskürdü. Sosyal medyadan video yayınlayan Öztürk, “Tek üzüldüğüm şey çocukları, Allah çocuklarına kavuştursun ama benden uzak olsun” dedi.

Dilan ve Engin Polat davasında yeni gelişme

NE OLMUŞTU?

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Engin Polat ve Dilan Polat haklarında “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “Suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi”, “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” ve “Vergi kanununa muhalefet” suçlarından soruşturma başlatmıştı. Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 12 şüpheli 5 Kasım tarihinde tutuklanarak ceza evine gönderilmişti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...