Tgrt Haber

Dilenci değil ayaklı kasalar! Üstlerinden tam 22 bin lira para çıktı

Editör: Merve Yaz / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
25 Haziran 2024 11:39 - Güncelleme : 25 Haziran 2024 11:55
Dilenci değil ayaklı kasalar! Üstlerinden tam 22 bin lira para çıktı

Trabzon Akçabat'ta zabıtaları bile şaşkına çeviren bir olay yaşandı. Vatandaşların duygularını sömürerek dilenen 25 kişinin üstünden toplamda 22 bin 636 TL çıktı. Ekipler paralara el koydu.

Akçaabat​'da pes dedirten bir olay yaşandı. 

Zabıta​ ekipleri bazı dilencilerin şehir dışından gelerek yevmiye usulü çalıştığı istihbaratını alınca operasyon başlattı.

Yapılan denetimlerde yakalanan 25 dilenci​ hakkında işlem yapılırken, dilencilerin üzerinden çıkan 22 bin 636 TL'ye el konuldu.

Dilenci değil ayaklı kasalar! Üstlerinden tam 22 bin lira para çıktı - 1. Resim

YETKİLİLERDEN 'İTİBAR ETMEYİN' UYARISI 

Bazı dilencilerin ise Akçaabat'ta ikamet ederek dilenmeyi meslek haline getiren ailelerden oluştuğunu belirten Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların dilencilere itibar etmemesi ve para vermemesi gerektiğini vurguladı.

Dilenci değil ayaklı kasalar! Üstlerinden tam 22 bin lira para çıktı - 2. Resim

BAŞKAN 'PARA VERMEYİN' DEDİ 

Vatandaşlara önemli görevler düştüğünü kaydeden Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ise, “Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimizce işlek sokak ve caddelerden toplanan dilencilerin üzerlerinde çıkan paralara el konulup, Kabahatler Kanununa göre gerekli işlemler gerçekleştiriliyor.

Burada vatandaşlarımıza da önemli görevler düşüyor. Bu şahıslara para verilmemesini istiyoruz.

Para verildiği sürece dilenciliğe ve duygu istismarına devam ediyorlar. Hatta bu işi meslek olarak benimseyip ailecek yapıyorlar.

Vatandaşlarımızın bu tür haksız kazanç elde etmek isteyen kişilere itibar etmemelerini, Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü'ne şikayette bulunmalarını rica ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...