Tgrt Haber

Dışişleri Bakanı Fidan'dan Yunanistan'a geçmiş olsun mesajı

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Anadolu Ajansı
26 Temmuz 2023 22:41 - Güncelleme : 26 Temmuz 2023 22:52
Dışişleri Bakanı Fidan'dan Yunanistan'a geçmiş olsun mesajı

Yunanistan'da Rodos Adası'nı küle çeviren yangın 9 gündür devam ediyor. Türkiye, Komşu'ya destek için iki amfibik yangın söndürme uçağı ile bir yangın söndürme helikopteri yolladı. Yunan mevkidaşı Yorgos Gerapetritis'e geçmiş olsun dileklerini ileten Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yangın söndürme uçağının düşmesi neticesinde hayatını kaybeden iki pilot için de taziyelerini iletti.

Yunanistan​'ın Rodos Adası​'nda çıkan yangını 9 gündür söndürülemedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Komşu'ya destek için iki amfibik yangın​ söndürme uçağı ile bir yangın söndürme helikopteri gönderildi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis'e ülkelerindeki yangınlarla ilgili mesaj gönderdi. Fidan, Yunanistan'da geçmiş olsun dileklerini ve yangın söndürme uçağının düşmesi neticesinde hayatını kaybeden iki pilot için de taziyelerini iletti.

ADANIN YÜZDE 10'U YANDI

 9 gündür süren yangınlarda adanın yüzde 10'unun yandığı düşünülüyor. Korfu ve Eğriboz'da da yangınlarla mücadele sürüyor. Alevlerle mücadele eden itfaiye görevlileri, "Acil yardıma ihtiyacımız var. Aksi takdirde yarına kadar Ada'nın güneyi tamamen yanıp kül olacak" diyerek çağrıda bulundular.

İKİ PİLOT HAYATINI KAYBETTİ

Başkent Atina'ya yaklaşık 200 kilometre uzaklıkta bulunan Eğriboz'daki Platanistos bölgesinde, yangın söndürme uçağının düşmesi sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

TÜRKİYE​ YARDIMA KOŞTU

Türkiye, İsrail, Mısır, Bulgaristan, İtalya, Malta, Fransa, Ürdün, Polonya, Romanya ve Slovakya bölfeye yardım göndermişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ın talimatıyla Tarım ve Orman Bakanlığına ait iki amfibik yangın söndürme uçağı ile bir yangın söndürme helikopteri, dokuz kişilik uçuş ekibiyle 22 Temmuz'da Atina'ya varmıştı

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...