Tgrt Haber

Dışişleri Bakanlığı İsrail'in Batı Şeria planına tepki gösterdi

Editör: Banu İriç / Kaynak: tgrthaber.com
28 Ağustos 2024 18:34 - Güncelleme : 28 Ağustos 2024 19:02

Dışişleri Bakanlığı İsrail güçlerinin Batı Şeria'da geniş çaplı saldırı düzenlemesi sonrası tepki gösterdi. Uluslararası kuruluşları yaptırım konusunda harekete çağırdı. İsrail Dışişleri Bakanı Gazze sonrası Batı Şeria planını açıklamıştı.

İsrail güçleri Gazze​'den sonra gözünü Batı Şeria​'ya dikti. Gazze​'de yapılan yıkımın Mahmud Abbas yönetimindeki Filistin​'in Batı Şeria​ bölgesine de yapılacağı açıklamaları ve bugün düzenlenen operasyon sonrası Dışişleri Bakanlığı tepki göstererek kınadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde:

"İsrail’in Batı Şeria’da başlattığı yasa dışı operasyonu ve İsrail Dışişleri Bakanının Gazze’deki uygulamaları Batı Şeria’ya da taşıyacakları yönündeki açıklamasını şiddetle kınıyoruz.

Netanyahu​ Hükümetinin Filistin​ halkına yönelik soykırımcı politikaları, uluslararası güvenliğe yönelik başlıca tehdittir.

İsrail’in, uluslararası hukuku tamamen hiçe sayan bu eylemlerine karşı gerekli cezai ve zorlayıcı tedbirlerin alınması şarttır.

İsrail’i kayıtsız şartsız destekleyen bir avuç ülkenin, hukuka ve insanlık vicdanına aykırı bu tutumlarından bir an önce vazgeçmesi gerekmektedir."

Dışişleri Bakanlığı İsrail'in Batı Şeria planına tepki gösterdi - 1. Resim

Kaynak: tgrthaber.com
Sonraki Haber Yükleniyor...