Tgrt Haber

Dışişleri Bakanlığı Pakistan'daki saldırıları kınadı

24 Ekim 2015 01:51
Dışişleri Bakanlığı Pakistan'daki saldırıları kınadı

Türkiye, Pakistan'da pazartesi günü otobüs terminalinde gerçekleştirilen bombalı saldırı ve dün bir camiye düzenlenen intihar saldırısını kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, saldırılarda hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve Pakistan halkı ve hükümetine başsağlığı dilenerek şu ifadelere yer verildi: "Pakistan'ın Belucistan eyaletinin başkenti Kuetta'da 19 Ekim gecesi otobüs terminalinde gerçekleştirilen bombalı saldırı ile aynı eyalete bağlı Bolan şehrindeki bir ibadethaneye karşı 22 Ekim'de gerçekleştirilen intihar eylemi sonucunda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 22 kişinin hayatını kaybettiği ve 60'dan fazla kişinin yaralandığı üzüntüyle öğrenilmiştir.
 
Saldırılarda hayatını kaybedenlerin yakınları başta olmak üzere, kardeş Pakistan halkına ve hükümetine başsağlığı ve yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Pakistan'ın huzur ve istikrarını hedef alan bu menfur eylemleri kınıyor, terörle mücadelesinde dost ve kardeş Pakistan'a desteğimizi sürdüreceğimizi yineliyoruz."
 
Belucistan eyaletinin başkenti Kuetta'da otobüs terminaline yanaşmak üzere olan ve 40'tan fazla yolcunun bulunduğu bir otobüste meydana gelen patlamaya, otobüsün tavanına yerleştirilen zaman ayarlı bombanın neden olduğu belirtilmişti.
 
Belucistan İçişleri Bakanı Sarfaraz Bugti, Bolon şehrindeki intihar saldırısını ise üstü aranmasın diye burka giyen bir intihar eylemcisinin güvenliği aşarak gerçekleştirdiğini açıklanmıştı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...