Tgrt Haber

Dışişleri Bakanlığı'ndan İslamofobi ile mücadelede AGİT mesajı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
25 Ocak 2024 10:37 - Güncelleme : 25 Ocak 2024 10:39
Dışişleri Bakanlığı'ndan İslamofobi ile mücadelede AGİT mesajı

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın Müslümanlara Karşı Hoşgörüsüzlük ve Ayrımcılıkla Mücadele Özel Temsilciliği görevine Türk vatandaşı olan Evren Dağdelen Akgün'ün atanmasını memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı. 

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) 2024 yılı Dönem Başkanlığını yürüten Malta​'nın aldığı kararla Müslümanlara Karşı Hoşgörüsüzlük ve Ayrımcılıkla Mücadele Özel Temsilciliği görevine Büyükelçi Evren Dağdelen Akgün atandı.

Alınan karardan sonra Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada bir Türk ismin bu göreve getirilmesinin, İslamofobi​ ile mücadelede önemli olduğu vurgulandı.

"MEMNUNİYETLE KARŞILANMIŞTIR"

"Müslümanlara karşı hoşgörüsüzlük ve ayrımcılıkla mücadeledeki aktif ve kararlı tutumumuzun bir yansıması olarak yine bir vatandaşımızın atanması memnuniyetle karşılanmıştır." denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

Türkiye, dünya genelinde her geçen gün artış gösteren ırkçılık, ayrımcılık, yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığı gibi olumsuz eğilimlerin önlenmesi ve barış içinde birarada yaşama kültürünün teşvik edilmesi amacıyla, AGİT dahil tüm uluslararası kuruluşlar tarafından yürütülen çalışmalara öncülük etmeyi ve aktif şekilde katkı sağlamayı sürdürecektir. 

Ambassador of Turkey Her Excellency Evren Dagdelen Akgun - YouTube

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...