Tgrt Haber

Son dakika! Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e sert tepki

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
19 Haziran 2023 13:41 - Güncelleme : 19 Haziran 2023 16:50

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanlığı, İşgalci İsrail güçlerinin Cenin şehrinde gerçekleştirdikleri baskında aralarında çocukların da 3 kişinin şehit olduğu alçak saldırıyı kınayan bir açıklama yayınladı.

İşgalci İsrail güçleri Batı Şeria​'nın kuzeyindeki Cenin​ kentine düzenledikleri saldırı sonucu biri çocuk olmak üzere 4 Filistinli​ şehit oldu. Saldırıda 42 Filistinli de yaralandı.

Saldırıya tepki gösteren bir grup Filistinli, Ramallah​ kentine bağlı Beyt El beldesinde gösteri düzenledi. İsrail güçlerinin göstericilere müdahale etmesi üzerine bazı Filistinliler, taş atarak karşılık verdi.

İsrail'in alçak saldırısına Türkiye'den tepki geçikmedi. Dışişleri Bakanlığı'ndan işgalci İsrail güçlerinin Cenin şehrinde gerçekleştirdikleri baskında aralarında çocukların da 3 kişinin şehit olduğu alçak saldırıyı kınayan bir açıklama yayınlandı. 

"ŞİDDETLE KINIYORUZ"

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İsrail güçlerinin Cenin şehrinde gerçekleştirdikleri baskında aralarında çocukların da bulunduğu 3 Filistinlinin hayatını kaybetmesini şiddetle kınıyoruz. İsrail makamlarının yasadışı yerleşim faaliyetlerini artırmasını ve Batı Şeria’nın en az 19 beldesinde 4.500 birimlik yeni yasadışı yerleşim yeri inşa edilmesi yönünde açıklanan planları kınıyoruz.

"BU ADIMLAR KABUL EDİLEMEZ"

İsrail Hükümeti’nin attığı, kalıcı barış zeminine ciddi zararlar veren, uluslararası hukuka ve yerleşik BM parametrelerine tamamen aykırı bu adımlar kabul edilemez. Türkiye, 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan, coğrafi bütünlüğe sahip, bağımsız ve egemen bir Filistin Devleti’nin vücut bulmasına yönelik, iki devletli çözüm çabalarını desteklemeye devam edecektir"

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...