Tgrt Haber

Dışişleri Bakanlığı'ndan Kongo’ya taziye mesajı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
09 May 2023 00:30 - Güncelleme : 09 May 2023 00:45
Dışişleri Bakanlığı'ndan Kongo’ya taziye mesajı

Dışişleri Bakanlığı, Kongo Demokratik Cumhuriyetinde yaşanan ve 400'den fazla insanın hayatını kaybettiği sel felaketi üzerine taziye mesajı yayımladı.

Orta Afrika ülkesi Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin Güney Kivu eyaletinde yer alan Kalehe bölgesinde meydana gelen sel felaketinde bilanço her geçen saat ağırlaşıyor. Ülkede selin ardından cansız bedenleri bulunan insanların sayısı 400'ü geçti ve ülkede ulusal yas ilan edildi. Dışişleri Bakanlığı da Kongo Demokratik yaşanan ve 400'den fazla insanın hayatını kaybettiği sel felaketi​ üzerine taziye mesajı yayımladı.

"DERİN BİR ÜZÜNTÜYLE ÖĞRENMİŞ BULUNUYORUZ"

Bakanlığın taziye mesajında, “Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin doğusundaki Güney Kivu eyaletinde yaşanan şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen sel felaketinin yüzlerce can kaybına yol açtığını ve 8 Mayıs gününün ülkede Milli Yas ilan edildiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına, dost Kongo Demokratik Cumhuriyeti halkına ve hükümetine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...