Tgrt Haber

Dışişleri Bakanlığı'ndan Kuzey Kore'ye kınama

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
19 Kasım 2022 13:53 - Güncelleme : 19 Kasım 2022 13:57
Dışişleri Bakanlığı'ndan Kuzey Kore'ye kınama

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanlığı Kuzey Kore'nin gerçekleştirdiği balistik füze denemeleri hakkında açıklama yayımladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Kuzey Kore'nin gerçekleştirdiği kıtalararası balistik füze denemesi dahil olmak üzere yıl başından bu yana artan sayıdaki balistik füze denemelerini kınıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Dışişleri BakanlığıKuzey Kore​'nin gerçekleştirdiği balistik füze​ denemeleri hakkında açıklama yayımladı.

"EYLEMLERDEN KAÇINMAYA ÇAĞIRIYORUZ"

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kuzey Kore'nin gerçekleştirdiği kıtalararası balistik füze denemesi dahil olmak üzere yıl başından bu yana artan sayıdaki balistik füze denemelerini kınıyoruz. Kuzey Kore'nin tüm uluslararası uyarılara rağmen sürdürdüğü bu sorumsuz tutumun bölgesel barış ve istikrara muhtemel olumsuz etkilerinden kaygı duyuyoruz. Kuzey Kore'yi, ilgili BM Güvenlik Konseyi​ kararlarından kaynaklanan yükümlülüklerine uymaya ve bölgede daha fazla gerilime neden olabilecek eylemlerden kaçınmaya çağırıyoruz"

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...