Tgrt Haber

Dışişleri Bakanlığı ve AK Parti'den İsrail'e çok sert tepki: Netanhayu hesap verecek!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: tgrthaber.com
21 Temmuz 2024 18:46 - Güncelleme : 21 Temmuz 2024 20:58
Dışişleri Bakanlığı ve AK Parti'den İsrail'e çok sert tepki: Netanhayu hesap verecek!

Dışişleri Bakanlığı ve AK Parti, İsrail Başbakanı Netanyahu ve Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'a çok sert tepki gösterdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İktidarda kalmak için 40 bine yakın Filistinliyi katlettiler. Netanyahu yargıda hesap verecek." denildi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de "İsrail Dışişleri Bakanının Cumhurbaşkanımız hakkındaki yalanları, bir faşistin hakikate saldırısından ibarettir" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı İsrail Başbakanı Netanyahu ve İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın sosyal medya platformunda yaptığı paylaşıma tepki gösterdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İsrail'in ülkemizi ve sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan kirli propaganda faaliyetleri ve psikolojik harekat girişimleri sonuçsuz kalacaktır" denildi.

"SONUÇSUZ KALACAKTIR"

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklaması şöyle:

"İsrail Dışişleri Bakanı, İsrail tarafından Filistinlilere karşı işlenmekte olan suçları bir dizi yalan, iftira ve saygısızlığın arkasına gizlemeye çalışmaktadır. Ancak, İsrail’in ülkemizi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan kirli propaganda faaliyetleri ve psikolojik harekât girişimleri sonuçsuz kalacaktır.

"40 BİNE YAKIN FİLİSTİNLİYİ ÖLDÜRDÜ"

İktidarda kalmak amacıyla Gazze’de kırk bine yakın Filistinliyi öldüren ve bölgesel bir savaş başlatmak isteyen Netanyahu Hükümetinin üyeleri, uluslararası mahkemelerde yargılanacak ve işledikleri suçların hesabını vereceklerdir. Türkiye, Filistin halkının adalet ve barış içinde yaşama hakkını savunmaya ve gerçekleri söylemeye devam edecektir."

"YARGILANACAK"

AK Parti Sözcüsü ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de İsrail Dışişleri Bakanı’nın sözlerine sert tepki gösterdi. Çelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İsrail’de Netanyahu’nun kabinesi, 21. yüzyılın soykırımcı katliam şebekesidir. Bu şebeke de aynı tüm soykırım suçluları gibi katliamlarını sürdürebilmek için bir yalan makinası gibi hareket ediyor. İsrail Dışişleri Bakanı’nın Cumhurbaşkanımızı hedef alan yalanları da tarih boyunca görülen soykırımcı faşistlerin yöntemleriyle aynı. Ortadoğu ve dünya barışı için bir tehdit olan bu katliam şebekesi, er ya da geç yargılanacaktır. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği hakikatler, insanlık için değer olmaya devam edecektir. İsrail Dışişleri Bakanının Cumhurbaşkanımız hakkındaki yalanları, bir faşistin hakikate saldırısından ibarettir." ifadelerine yer verdi.

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın sosyal medya paylaşımına tepki göstererek, "Uluslararası Adalet Divanı tarafından ülkesi hakkında işgalci olduğu açıkça vurgulanan İsrail Dışişleri Bakanından öncelikle ülkesinin insan hakları ihlallerine ve soykırım uygulamalarına cevap vermesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...