Tgrt Haber

Dışişleri Bakanlığı'ndan Filipin halkına ve hükümetine taziye mesaj

14 Nisan 2022 09:36 - Güncelleme : 14 Nisan 2022 10:25
Dışişleri Bakanlığı'ndan Filipin halkına ve hükümetine taziye mesaj

Dışişleri Bakanlığı, Filipinler’de felaketle sonuçlanan Megi kasırgası nedeniyle hayatını kaybedenlere ve Filipin halkına taziye mesajı yayımladı. Ülkeden gelen son bilgilere göre, felakette ölü sayısı 121'e yükseldi.

Dışişleri Bakanlığı, Filipinler’deki Megi kasırgası sonucu meydana gelen sel ve heyelan felaketleri hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Hayatını kaybedenlerin yakınlarına, Filipin halkına ve hükümetine taziye mesajı iletilen açıklamada, “Filipinler’in orta ve güney bölgelerinde etkili olan Megi Kasırgası sonucu meydana gelen sel ve heyelan felaketlerinde çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve binlerce kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı büyük bir üzüntüyle öğrenilmiştir. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına, dost Filipinler halkı ile Hükümetine içten taziyelerimizi iletiyor, yaralananlara acil şifa diliyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖLÜ SAYISI HER SANİYE ARTIYOR

Öte yanda Filipinler'de tropikal fırtına Megi'nin yol açtığı sel ve heyelanlarda hayatını kaybedenlerin sayısının 121'e yükseldiği bildirildi. Afette en fazla can kaybı 81 kişinin öldüğü Leyte eyaletine bağlı Baybay şehrinde görüldü. Eyalete bağlı Abuyog bölgesinde ise 31 kişi hayatını kaybetti.

Eyalette toprak altında kalan çok sayıda ev ve iş yeri kullanılmaz hale gelirken 12 kişinin de kayıp olduğu kaydediliyor.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...