Tgrt Haber

Dışişleri Bakanlığından İdlib'deki rejim saldırısına kınama: Sivilleri hedef almaya son verin

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
08 Kasım 2022 00:03 - Güncelleme : 08 Kasım 2022 00:22
Dışişleri Bakanlığından İdlib'deki rejim saldırısına kınama: Sivilleri hedef almaya son verin

Dışişleri Bakanlığı, pazar akşamı Suriye'nin İdlib kentinde Esad rejimine bağlı kuvvetler tarafından sivillere yönelik düzenlenen misket bombalı saldırıyı kınadı. Saldırı sonucu 9 sivilin öldüğü, 70 kişinin de yaralandığı belirtilen açıklamada, "Bu saldırılar, bölgede insani durumun daha da kötüleşmesine yol açmakta. İlgili tarafları sivillere yönelik saldırılara son vermeye davet ediyoruz" denildi.

Türkiye​ ile Suriye​ arasında dolaylı yollardan diplomatik temas kurma çabaları sürerken, bölgede gerginliği artıracak bir gelişme yaşandı. Suriye'nin İdlib​ kentinde savaştan kaçan sivillerin kaldığı 3 ayrı kampa Esad rejimi tarafından bombalı saldırı düzenlendi.

Dışişleri Bakanlığı, 9 sivilin hayatını kaybettiği ve 70 kişinin yaralandığı saldırıları kınadı. Konuya ilişkin bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"SİVİLLERE YÖNELİK SALDIRILARA SON VERİN"

“İdlip’te yerlerinden edilmiş kişilerin barındığı 3 ayrı kampı hedef alan, 9 sivilin ölümü ve 70 kişinin yaralanmasına yol açan saldırıları şiddetle kınıyoruz. Bu saldırılar, bölgede sükunetin korunmasına ve gerginliğin azaltılmasına yönelik çabalara zarar vermekte, insani durumun daha da kötüleşmesine yol açmaktadır. İlgili tarafları mevcut mutabakatlara riayet etmeye ve sivillere yönelik saldırılara son vermeye davet ediyoruz. Türkiye, bölgede sükunetin muhafazası, Suriye ihtilafına siyasi çözüm bulunması ve insani yardımların ihtiyaç sahiplerine kesintisiz şekilde ulaştırılması amacına yönelik çabalarını sürdürecektir."

NE OLMUŞTU?

6 Kasım Pazar günü Suriye'de Beşşar Esed rejimi, İdlib'de yerinden edilenlerin sığındığı bir kampa düzenlediği misket bombalı saldırı düzenledi. Saldırı sonucu çok sayıda ölü ve yaralının olduğu bildirildi.

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarından alınan bilgiye göre, rejim güçleri sabah saatlerinde İdlib'in kuzeyindeki zorla yerinden edilen sivillerin yaşadığı Maram Kampı'na misket bombalı saldırı düzenledi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 6 sivilin can verdiği, en az 75 sivilin de yaralandığı açıklanmıştı.

Dışişleri Bakanlığından İdlib'deki rejim saldırısına kınama: Sivilleri hedef almaya son verin

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...