Tgrt Haber

Son dakika! Dışişleri'nden İsveç'teki alçak eyleme sert tepki

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
05 Ağustos 2023 22:40 - Güncelleme : 06 Ağustos 2023 00:41
Son dakika! Dışişleri'nden İsveç'teki alçak eyleme sert tepki

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanlığı'ndan İsveç'te PKK sempatizanlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan alçak eylemine sert tepki geldi. İsveç makamlarına NATO uyarısı yapan bakanlık açıklamada, "Taahhütleri hatırlatmak isteriz" ifadelerine yer verdi.

NATO​'ya üyelik için TBMM'den çıkacak kararı bekleyen İsveç​, yine alçak bir eyleme göz yumdu...  BaşkentStockholm'de terör örgütü PKK​ sempatizanları, Türkiye​ ve Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ı hedef alan alçak bir eyleme daha imza attı. PKK'lılar Erdoğan'ın sözde maketinin üzerine LGBT sembolleri taktı.

'TÜRKİYE'NİN ŞARTLARI KABUL ETMEYİN' SLOGANLARI

Eli kanlı terör örgütü PKK'yı simgeleyen paçavraların açıldığı yürüyüşe katılanlar, slogan atarak İsveç'in NATO üyelik başvurusuna karşı çıktı ve Türkiye'nin şartlarının da kabul edilememesini istedi. 

DIŞİŞLERİ'NDEN SERT TEPKİ 

Alçak eyleme göz yuman İsveç'e Dışişleri Bakanlığı'ndan sert tepki geldi. İsveç makamlarına NATO uyarısı yapan bakanlık açıklamada, "Taahhütleri hatırlatmak isteriz" ifadelerine yer verdi.

Bakanlıktan yapılan açıklama şu şekilde:

"PKK iltisaklı bir grubun örgüt sembolleriyle propaganda yapmasına ve Cumhurbaşkanı'mıza yönelik çirkin eyleme müsaade edilmesini en ağır şekilde kınıyoruz"

İSVEÇ'TEKİ ALÇAK PROVOKASYONLAR

Başkent Stockholm'de 11 Ocak'ta tarihi belediye binası önünde toplanan bir grup terör örgütü PKK/YPG destekçisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a benzetilen bir kuklayı binanın önündeki direğe ayaklarından asmış ve görüntüsünü sosyal medyadan paylaşmıştı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...