Tgrt Haber

Son dakika! Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan'a Batı Trakya tepkisi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
16 Eylül 2022 10:10 - Güncelleme : 16 Eylül 2022 11:16
Son dakika! Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan'a Batı Trakya tepkisi

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanlığı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Batı Trakya halkının arkasında olduğu mesajını verdi ve Yunanistan'a olayın çözüme kavuşması uyarısında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı'nın Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Batı Trakya halkının arkasında olduğu mesajını verdi ve Yunanistan​ tarafından yapılan açıklamalara tepki gösterildi ve olayın çözüme kavuşması uyarısında bulunuldu.

Bakanlıktan, Yunanistan’ın Türkiye'ye yönelik asılsız ithamları hakkında yapılan yazılı açıklamada, Yunan makamlarının "Küçük Asya Felaketi" adı altında yapılan gerçeklikten uzak, akıl dışı açıklamalar ve etkinliklere ilişkin, "Yunanistan’ı aklıselime ve gerçekleri tahrifat yoluyla nefreti körüklemekten vazgeçmeye bir kez daha davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Yunanistan'ın Anadolu'da sivil halka karşı gerçekleştirdiği toplu katliamlar ve yıkımlardan dolayı Lozan Antlaşması’nın 59. maddesinde yer alan “Yunanistan, savaş yasalarına aykırı olarak, Anadolu’da Yunan ordusunun ya da yönetiminin eylemlerinden doğan zararların onarımı yükümlülüğünü tanır” hükmüne istinaden, insanlığa karşı işlediği suçları kabul ettiği ve tazminat ödemeye mahkum edildiği hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

YUNANİSTAN'IN İNSANLIK SUÇU İŞLEDİĞİNE TÜM DÜNYA TANIKLIK EDİYOR

"Tarihten hiçbir şekilde ders çıkarmayan Yunanistan’ın günümüzde dahi kadın-çocuk ayırt etmeden, çaresiz durumdaki göçmenleri ölüme terk ederek, insafsız eylemleriyle insanlığa karşı suç işlemeyi sürdürdüğüne tüm dünya tanıklık etmektedir.

"VAZGEÇİN!"

Türkiye, tarihi olayları yalanlarla çarpıtmaya çalışan Yunanistan’a, Yunan tarihindeki ve bugüne dair kara lekeleri hatırlatmaya ve gerçekleri uluslararası topluma anlatmaya devam edecektir. Yunanistan’ı aklıselime ve gerçekleri tahrifat yoluyla nefreti körüklemekten vazgeçmeye bir kez daha davet ediyoruz."

https://twitter.com/TC_Disisleri/status/1570668959178887168

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...