Disleksili çocuklar kendi hikayelerini yazacak
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Anadolu Üniversitesi ve Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneğinin işbirliğiyle 13-18 yaş arasındaki disleksili çocuklara senaryo yazımı eğitimi veriliyor.
Öğrenme güçlüğü olarak tanımlanan "Disleksi" tanısı konulan çocuklar beş haftalık senaryo yazımı eğitimi alacak. Eğitimin ardından kendi yaşamlarını kaleme alacak çocukların hikayeleri, kitap haline getirilecek.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Eskişehir Anadolu Üniversitesi ve Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği işbirliğiyle 13-18 yaş arasındaki disleksili çocuklara senaryo yazımı eğitimi verilecek.
Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü akademisyenlerinin, 15 disleksili çocuğa, Ankara'daki Albatros Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde 5 hafta boyunca verecekleri eğitimler bugün başladı.
Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serhat Serter, disleksili çocuklara "senaryo nedir, nasıl yazılır, senaryo kahramanları kimlerden oluşur, hangi hikayeler senaryolaştırılır?" gibi konularda eğitim vereceklerini belirtti.
Disleksili çocukların hikayelerini okuduğunda çok etkilendiğini ifade eden Serter, "Her biri bir şey anlatmış. Kimi kendi yaşadıklarından, kimisi hayallerinden bahsetmiş. Bir tanesi de uzay mekiği tarif etmiş. Semboller, simgeler anlatmış, onu gerçekten merak ediyorum. Çok ilginç şeyler çıkacak" dedi.
Serter, eğitimler sonunda disleksili çocukların hikayelerinin yer aldığı bir kitabın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca basılacağını söyledi.