Tgrt Haber

Son dakika! Diyanet İşleri Başkanı Erbaş açıkladı: 2 yıl aradan sonra umre başlıyor

16 Nisan 2022 14:49 - Güncelleme : 16 Nisan 2022 15:13
Son dakika! Diyanet İşleri Başkanı Erbaş açıkladı: 2 yıl aradan sonra umre başlıyor

Son dakika haberi: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kovid-19 salgını nedeniyle 2 yıldır yapılamayan umre turlarının Ramazan Bayramının hemen ardından Şevval umresi ile yeniden başlayacağını duyurdu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, umre turlarına Ramazan Bayramı'ndan sonra şevval umresi ile yeniden başlanacağını bildirdi.

Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kovid-19 salgını nedeniyle 2 yıldır yapılamayan umre turlarımıza Ramazan Bayramı'nın hemen ardından şevval umresi ile yeniden başlayacağız. 19 Nisan'da düzenlenecek Bakanlıklar Arası Hac ve Umre Kurulunun ardından detayları vatandaşlarımızla paylaşacağız." ifadelerini bildirdi.

https://twitter.com/DIBAliErbas/status/1515294443011813378

"TOPLANTIDAN SONRA ÜCRETİ NETLEŞTİRECEĞİZ"

Erbaş, isteyenlerin bundan sonra umreye gidebileceğini belirterek, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak umre turlarını Ramazan sonrası için planlamaya başladık. Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulunun yapacağı toplantıda umre ücretini netleştireceğiz. Umrede yaş sınırı yok" ifadelerini kullandı.

HAC KAYIT TARİHİ

Hac kayıtları en son 2020 yılında 2 Ocak tarihinde başlayıp, 11 Ocak tarihinde sona ermişti. Önümüzdeki yılın kayıt tarihi hakkında henüz bir açıklama bulunmuyor.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...