Tgrt Haber

Diyanet İşleri'nden İsveç adımı: Birçok ülkeye mektup gönderilecek

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
23 Ocak 2023 11:43 - Güncelleme : 23 Ocak 2023 12:01
Diyanet İşleri'nden İsveç adımı: Birçok ülkeye mektup gönderilecek

İsveç'te aşırı sağcı Rasmus Paludan'ın Kur'an-ı Kerim yaktığı alçak eyleme tepkiler gelmeye devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, provokasyonla ilgili birçok ülkeye mektup gönderecek. İslam İş Birliği Teşkilatı Din İşleri yetkilileri de çarşamba günü toplanacak.

NATO üyeliği için Türkiye​'nin onayına ihtiyacı olan İsveç​'te skandalların ardı arkası kesilmiyor. Eli kanlı terör örgütü PKK​ sempatizanlarının Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan alçak eylemlerinin ardından İslam düşmanı ve Danimarkalı ırkçı parti lideri Rasmus Paludan​, Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde alçak bir eyleme imza atarak Kur’an-ı Kerim yakmıştı. Paludan'a ve ona göz yuman İsveç'e Türkiye ve birçok ülkeden çok sert tepki geldi. Türkiye’den gelen tepkiler üzerine açıklama yapan İsveç Başbakanı eylemi ‘saygısızca’ olarak nitelendirdi. 

İsveç'teki Kur'an-ı Kerim​ provokasyonu ile ilgili Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş birçok ülkeye mektup gönderecek. İslam İş Birliği Teşkilatı Din İşleri yetkilileri de çarşamba günü toplanacak, birçok ülkede yargıya başvurulacak.

Son dakka haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...