Tgrt Haber

Deprem sonrası onlarca kişiye mezar oldu! Diyar Galeria İş Merkezi’nde yıkım başladı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
22 Şubat 2023 09:46 - Güncelleme : 22 Şubat 2023 09:51

Son dakika haberi: Kahramanmaraş merkezli depremlerin ağır yıkıma yol açtığı Diyarbakır’da birçok vatandaşımızın hayatını kaybettiği Diyar Galeria İş Merkezi’nde yıkım başladı.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş​ merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 11 ilde ağır yıkıma yol açtı. Depremlerden etkilenen illerden biri olan Diyarbakır’da 1’i boş olmak üzere 7 yapı yıkıldı. Dolu olan 6 yapıdan 414 vatandaş hayatını kaybederken yüzlerce kişi de yaralandı.

2 BLOK YIKILDI

Diyarbakır’ın Merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Diyar Galeria İş Merkezi 4 blok üzerinde iş yeri ve konut olarak kullanılan 10 katlı bir yapıydı. Deprem​ ile birlikte yıkılan 2 blokta onlarca kişi hayatını kaybetti. Günlerce süren kurtarma çalışmalarının tamamlanmasıyla yapının yıkılması için resmi süreç başladı. Sürecin tamamlanmasıyla hasarlı olarak ayakta kalan diğer blokların da yıkımına başlandı.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...