Tgrt Haber

Diyarbakır Valiliğinden yeni karar: 1 mahalle ve 3 mezra GÖGB ilan edildi!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
28 Eylül 2024 23:57 - Güncelleme : 29 Eylül 2024 00:00
Diyarbakır Valiliğinden yeni karar: 1 mahalle ve 3 mezra GÖGB ilan edildi!

Diyarbakır’da bir mahalle ve üç mezra Geçici Özel Güvenlik Bölgesi (GÖGB) ilan edildi. Kararın, 29 Eylül 2024-13 Ekim 2024 tarihleri arasında 15 gün süre ile geçerli olduğu belirtildi….

Diyarbakır​ Valiliği, Kulp​ ilçesinde bir mahalle ve üç mezranın 14 gün süreyle “Geçici Özel Güvenlik Bölgesi” ilan edildiğini bildirdi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Milli Güvenlik, Kamu Düzeni ve Kamu Esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla Kulp ilçesi Yaylak Mahallesi; Simetok, Gühermi ve Nedrehuş Mezrası arasında kalan Şinak Tepe Doğusu Bölgesi’nde, valilikçe 29 Eylül 2024 (dahil) - 13 Ekim 2024 (dahil) tarihleri arasında 15 gün süre ile “Geçici Özel Güvenlik Bölgesi” ilan edildiği belirtildi.

Açıklamada, “Vatandaşlarımızın; bu tarihler arasında, can ve mal güvenlikleri bakımından söz konusu bölgeye izinsiz olarak girmeleri yasaktır. Yasağa uymayanlar hakkında 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 66’ncı maddesi gereğince cezai işlem uygulanacaktır” denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...