Tgrt Haber

89 kişiye mezar olmuştu… Galeria İş Merkezi bir dokunuşla yerle bir oldu

06 Mart 2023 12:35 - Güncelleme : 06 Mart 2023 12:42

Kahramanmaraş depreminde ağır hasar alan Diyarbakır’daki Galeria İş Merkezi ve üstündeki siteminin yıkımına tekrar başlandı. 89 kişinin hayatını kaybettiği yapı bir dokunuşla yerle bir oldu.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 11 ili etkiledi. Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği söz konusu depremde yıkılan veya hasar alan binaların enkaz kaldırma işlemleri sürüyor.

GALERİA İŞ MERKEZİNİN YIKIMINA TEKRAR BAŞLANDI

Depremin yıkıma yol açtığı illerden olan Diyarbakır’da Galeria İş Merkezi ve üstündeki sitenin yıkımına içeride kedilerin olduğu tespit edilmesi üzerine durduruldu. Kediler geçtiğimiz günlerde sağ olarak kurtarılarak sahiplerine teslim edilirken yapının yıkımına bir süre ara verildi.  Cumartesi günü bazı vatandaşlar izinli ve kontrollü bir şekilde yapıdan ziynet ve manevi eşyalarını çıkardı. Bugün ise sabah saatlerinde yapının yıkımına başlandı.

BİR DOKUNUŞLA YERLE BİR OLDU

Ekipler, birkaç noktayı makasla kestikten sonra yapı biranda çökmeye başladı. Çökme sırasında toz bulutu adeta alev topu gibi oluştu. Toz bulutu uzun süre dağılırken, diğer iki blokun yıkımına da bugün devam edeceği öğrenildi.

Diyarbakır’da depremden kaynaklı 414 vatandaş hayatını kaybederken 89 kişinin cansız bedeni sadece bu yapının enkazından çıkartıldı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...