Tgrt Haber

Diyarbakır'da nefes kesen MİT destekli DEAŞ operasyonu! Suriye uyruklu 6 DEAŞ üyesi yakalandı

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
19 Aralık 2023 16:25 - Güncelleme : 19 Aralık 2023 16:30

Suriye uyruklu 6 DEAŞ üyesi MİT ve jandarmanın ortak operasyonuyla yakalandı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 7 adet cep telefonu ve 3 adet sim kartı ele geçirildi.

DEAŞ​'la mücadele sürüyor. Diyarbakır’da Jandarma​ ve MİT​ koordinesinde yürütüle operasyonda DEAŞ üyesi 6 şüpheli yakalandı. Valilikten yapılan açıklamada, Diyarbakır​ İl Jandarma Komutanlığınca sözde Irak Şam İslam Devleti (DEAŞ) terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilerek engellenmesi ve terör örgütü mensupları ile ilişki içinde bulunduğu, yardım ve yataklık ettiği değerlendirilen şahısların yakalanarak adalete teslim edilmesi maksadıyla Terörle Mücadele (TEM), İstihbarat (İSTH) Şube Müdürlüğü ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığıyla koordineli çalışma yürütüldü.

6 ADRESE EŞ ZAMANLI OPERASYON

6 adrese eş zamanlı icra edilen operasyonda DEAŞ yapılanmasında aktif rolü bulunan Suriye uyruklu A.B., S.E.M., N.E., S.M., Ö.K.Y., ve A.İ., gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 7 adet cep telefonu ve 3 adet sim kartı ele geçirildi. Şüphelilerin savcılık işlemleri sürüyor.

İSTANBUL'DA ÖRGÜTÜN FİNANS YAPISINA DARBE

Öte yandan İstanbul’da DEAŞ’a yönelik yürütülen operasyonda, örgüt içinde bulunan yakınlarına para toplayan 6 şüphelinin yakalandı.
Alınan bilgiye göre, İstanbul TEM Şube ekipleri, “Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet Etmek ve Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçuna yönelik yeni bir çalışma yürüttü.

Soruşturma çerçevesinde söz konusu örgüt mensuplarına ve yakınlarına iletilmek üzere maddi yardım toplama ve finans sağlama faaliyetlerinde bulundukları tespit edilen 6 kişinin yakalanması için bu sabah çok sayıda adrese peş peşe operasyon düzenlendi. Baskınlarda 6 şahıs yakalanarak gözaltına alındı, şüphelilere ait dijital materyallere el konuldu.

Yakalanan şüpheliler sorgulanmak üzere TEM Şubeye getirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...