Tgrt Haber

Diyarbakır'da orman yangını: Ekipler seferber oldu, havadan ve karadan müdahale sürüyor

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
18 Ağustos 2023 14:37 - Güncelleme : 18 Ağustos 2023 14:47
Diyarbakır'da orman yangını: Ekipler seferber oldu, havadan ve karadan müdahale sürüyor

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde sabah saatlerinde orman yangını çıktı. Alevlere havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Yangının çıktığı alan; sarp ve kayalık olduğu için ekipler müdahalede güçlük çekiyor.

Kavurucu sıcakların zirvelere ulaştığı bu günlerde Türkiye'nin birçok bölgesinden yangın haberleri geliyor... Diyarbakır​'ın Hani ilçesinde ormanlık bir alanda sabah saatlerinde orman yangını​ çıktı.

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre; yangına, Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, müdürlüğe bağlı 2 arazöz, 4 yangın ilk müdahale aracı ve 30 yangın işçisi müdahale ediyor...

ASKERİ HELİKOPTERLER HAVALANDI

Alevlerin yükseldiği noktanın sarp ve kayalık olmasından dolayı ekiplerin yangına müdahalede zorluk çektiği öğrenildi. Bu sebepten ötürü Milli Savunma Bakanlığına ait Diyarbakır’da bulunan askeri helikopter de söndürme çalışmalarına katıldı.

EKİPLER SEFERBER OLDU!

Yangının 7-8 hektarlık alanda etkili olduğunu ifade eden Diyarbakır Orman İşletme Müdürü Davut Ayzit, “Diyarbakır ili Hani ilçesi Kuyular Çukur Mahallesi arasında kalan ormanlık alanda sabah saat 08.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıkmıştır. Yangına, yangın başladığı ilk andan itibaren Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğümüz ekipleri tarafından ivedilikle müdahale edilmiştir. Yangına, Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğümüze bağlı 2 arazöz, 4 yangın ilk müdahale aracı ve 30 yangın işçisi ile müdahale edilmektedir. Yangın alanının sarp ve kayalık olması yangına müdahaleyi güçleştirmektedir. Bu sebeple Diyarbakır’da bulunan askeri helikopter ile hava desteği talebi yapılarak, yangına havadan da müdahale edilmektedir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...