Tgrt Haber

Diyarbakır'da yol kapatan gruba müdahale edildi

26 May 2014 19:49
Diyarbakır'da yol kapatan gruba müdahale edildi

Diyarbakır'da önceki gün başlayan gerginlik devam ediyor. Bugün de Bingöl yolunu trafiğe kapatan gruba güvenlik güçleri müdahale etti. Halen süren gerginlikte 7 asker yaralandı.

Diyarbakır- Bingöl karayolunda izinsiz gösteri düzenleyerek yolu trafiğe kapatan gruplara güvenlik güçleri müdahale etti. Önceki gün bazı gruplar tarafından trafiğe kapatılan ve güvenlik güçlerinin müdahalesi ile dün açılan Diyarbakır- Bingöl karayolunun bugün yeniden bazı gruplarca ulaşıma kapatıldı. Yolu açmaya çalışan güvenlik güçlerine molotofkokteyli ve havai fişekle saldırıda bulunan gruplara tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. Gerginlik sırasında 7 asker yaralandı. Jandarma ekipleri, anahtarları grup tarafından alınan bazı araçları çekici ve vinç yardımıyla yoldan kaldırdı. Çalıbükü köyü mevkisinde bir grubun yolun açılması için kullanılan çekiciyi şoförünü indirdikten sonra ateşe verdiği görüldü. Araçta çıkan yangın jandarma ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürülürken hasar gören çekici, başka bir vinçle kaldırıldı. Kıratlı köyü mevkisinde ise yolu trafiğe kapatmaya çalışan gruba jandarma ekiplerinin müdahalesi sürüyor. Ulaşıma kapanan Diyarbakır-Bingöl karayolunda araçların bekleyişi ise devam ediyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...