Tgrt Haber

Diyarbakır’da Yoldaş Apartmanı enkazından bir kadın 72 saat sonra kurtarıldı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
09 Şubat 2023 06:38 - Güncelleme : 09 Şubat 2023 06:47

Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem 10 ilde ağır yıkıma yol açtı. Bunlardan biri de Diyarbakır. Bağlar ilçesinde yıkılan Yoldaş Apartmanı’nın enkazından 72 saat sonra bir kadın kurtarıldı. 

Merkez üssü Kahramanmaraş​'ın Pazarcık​ ve Elbistan​ ilçeleri olan, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler binlerce binayı yıktı. Diyarbakır’da yıkılan binalarda kalan vatandaşların kurtarılması için ekiplerin çalışması sürüyor. Merkez Bağlar ilçesinin 5 Nisan Mahallesi'nde yıkılan Yoldaş Apartmanı'nın enkazında ses alan ekipler, kurtarma çalışmasını o noktada yoğunlaştırdı.

72 SAAT SONRA KADIN SAĞ OLARAK ÇIKARILDI

AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis, jandarma ve itfaiye ekiplerinin yürüttüğü çalışma sonucu enkaz altından Yazgül Çaçan depremden 72 saat sonra sağ çıkarıldı. Yaralı çıkarılan kadın, sağlık ekiplerince ambulansla hastaneye kaldırıldı.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...