Tgrt Haber

Doğalgaz faciasında hayatını kaybedenler defnedildi

09 Şubat 2014 22:01
Doğalgaz faciasında hayatını kaybedenler defnedildi

İstanbul'un Fatih ilçesinde doğalgazdan zehirlenen 3'ü çocuk 5 kişinin cenazesi, memleketleri Kerkük'te toprağa verildi.

Kerkük'ten gittikleri Vatan Caddesi Softa Sinan Sokak'taki akrabalarının evinde doğalgazdan zehirlenerek hayatını kaybeden Ali İsmet Kadret (45), Selve Abbas (44) ve çocukları Melde Kadret (14), Ümran Kadret (11) ve Abdullah Kadret'in cenazeleri uçakla Erbil Uluslararası Havalimanına ulaştırıldı. Yakınları tarafından havalimanından alınan cenazeler, Kerkük şehir merkezindeki evlerine getirildi. Burada bir süre bekletilen cenazeler, evin önündeki boş alanda akşam namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Musalla Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşed Salihi, Irak Bağımsız Seçim Yüksek Komiserliği Kerkük Şube Başkanı Ferhat Talabani ve Kerkük İl Meclis Başkanı Hasan Turan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Ailenin tatil yapmak amacıyla İstanbul'a giderek akrabalarına ait evde kaldığı öğrenildi. İki gün önce İstanbul'un Fatih ilçesindeki bir evde kalan 3'ü çocuk 5 kişilik aile doğalgaz zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...