Tgrt Haber

Meslekten ihraç edilen firari FETÖ'cü İstanbul Havalimanı'nda yakalandı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
06 Ekim 2022 11:20 - Güncelleme : 06 Ekim 2022 11:27

İstanbul Havalimanı’na yolcu karşılamak için gelen firari FETÖ’cü polis ekiplerince yakalandı. Üzerinde kardeşi adına düzenlenmiş sahte kimlikle yakalanan FETÖ üyesinin yapılan araştırma sonucunda meslekten ihraç edilen ve aynı zamanda geçmişte İl Halk Sağlığı müdür yardımcılığı ve başhekimlik yapmış doktor Bülent H. olduğu belirlendi. 

İstanbul Havalimanı’nda göre yapan şube müdürlüğü ekipleri yolcu karşılamak için bekleyen bir kişiden şüphelenerek kimlik istedi. Kimlik kontrolü sonucunda Ahmet Hç adına düzenlenen kimliğin sahte olduğu belirlenirken şüphelinin parmak izi sorgusunda meslekten ihraç edilen doktor Bülent H. olduğu ortaya çıktı.  FETÖ firarisi olarak aranma kaydı olduğu tespit edilen şahsın kardeşi adına sahte kimlik düzenlediği belirlendi.

İL HALK SAĞLIĞI MÜDÜR YARDIMCILIĞI VE BAŞHEKİMLİK YAPMIŞ

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen  FETÖ üyesi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Firari FETÖ’cünün 2005’de başladığı doktorluk mesleğine Diyarbakır’daki zorunlu görevinin ardından İstanbul’da aile hekimliği kısmında eğitim alarak daha sonra 2010 yılında Bursa Büyükorhan İlçe Devlet Hastanesi'nde başhekimlik görevini yürüttüğü öğrenildi.

İstanbul Beylikdüzü Toplum Sağlığı Merkezi'ne ataması yapılan zanlının 2014-2016 yılları arasında ise İstanbul İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcılığı görevini yürüttüğü, FETÖ'nün hain darbe girişimi sonrası ise açığa alınıp meslekten ihraç edildiği kaydedildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...