Tgrt Haber

Dolandırıcılar ava çıktı, bu yönteme dikkat! 'Kargonuz teslim edilemedi' deyip, binlerce liranızı çalıyorlar...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
19 Ekim 2023 11:00 - Güncelleme : 19 Ekim 2023 11:33
Dolandırıcılar ava çıktı, bu yönteme dikkat! 'Kargonuz teslim edilemedi' deyip, binlerce liranızı çalıyorlar...

Dolandırıcılar son dönemde yeni bir yöntemle birçok vatandaşı mağdur etti. Kargonuz teslim edilemedi’ mesajıyla insanları tuzağa çeken siber dolandırıcılar, kart bilgilerini ele geçirdikten sonra binlerce lirayı hesaplarına geçiyor.

Teknolojinin gelişmesiyle siber dolandırıcılar, yöntemlerini de geliştirdi. Şimdilerde ise siteleri kopyalayıp, vatandaşların kart bilgilerini ele geçiren dolandırıcılar binlerce lirayı kendi hesaplarına geçirip kayıplara karışıyorlar.

SAKIN LİNKE TIKLAMAYIN!

Bu yeni yöntemde kişilere açık bir numaradan SMS​ gönderiliyor. Mesajda ‘Koliniz adres nedeniyle gönderim merkezine iade edilmiştir. Tekrar gönderilmesi için lütfen adresinizi güncelleyin’ ifadelerinden sonra bir link veriliyor.

Kullanıcılar linke tıkladıklarında yeni bir sayfada adres bilgilerini güncellemeleri ve paketin gönderimi bahane edilerek bir ücret talep ediliyor. Sonraki adımda kişinin kart bilgileri isteniyor.

Söz konusu şikayetlerden bazılarında deşifre edilen dolandırıcıların tuzağı şu şekilde anlatıldı: “0850 545 48 16 numaradan adres bilgilerinizi güncelleyin şeklinde mesaj geldi ve linke tıkladığımda sözde posta sayfasına ulaştım adres bilgilerimi güncelledim ve tekrar teslimata çıkması için belli bir meblağ gerektiğini belirtti. Kart bilgilerimi girmem istendi. Herhangi bir maddi talepte benim ilgimin olmadığını belirtiyorum.”

Dolandırıcılar ava çıktı, bu yönteme dikkat! 'Kargonuz teslim edilemedi' deyip, binlerce liranızı çalıyorlar...

DOLANDIRILMAMAK İÇİN NE YAPILMALI?

Kişiler bu tuzağa düştüğünü anladığında bir takım önlemler alabiliyor. Bu tarz tuzaklarla karşılaşanlar ekran görüntüsüyle ve mesajda gözüken telefon numarası ile savcılığa şikayette bulunabiliyor.

Öte yandan uzmanlar, bu tarz dolandırıcılıklara karşı sosyal medya hesapları şifrelerinin birbirlerinden farklı olması gerektiği konusunda uyarıyor. Uzmanlar, bu içerikli gönderilen mesajlara asla itibar edilmemesi gerektiğini söylüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...