Tgrt Haber

Dolandırıcılar cami avlusunda vurgun yaptı: Yaşlı adam kendi elleriyle 600 bin TL verdi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
17 Aralık 2023 11:17 - Güncelleme : 17 Aralık 2023 11:39

Dolandırıcılar eski eşinin adını kullandı, yaşlı adamı cami avlusunda dolandırdı. 79 yaşındaki adam, sosyal medya üzerinden kendisiyle iletişime geçenlerin istediği 600 bin TL'yi ayakkabılığa elleriyle bıraktı. İşte Çorum'daki akıl almaz dolandırıcılığın ayrıntıları...

Dolandırıcılar​ 79 yaşındaki yaşlı adamı, sosyal medyadan ağlarına düşürüp 600 bin TL'lik vurgun yaptılar hem de cami avlusunda... Dolandırıcılığın adresi Çorum​ Çepni Mahallesi'ndeki Akşemseddin Camii'ydi. 3 dolandırıcı 79 yaşındaki yaşı adamla sosyal medya​ üzerinden iletişime geçti.

PARAYI KENDİ ELLERİYLE BIRAKTI

Eski eşinin adını verip, yardıma ihtiyacı olduğunu söyleyerek tezgah kurdular. Yaşlı adam da dolandırıcıların bu sözlerine inandı. Camide Cuma namazı kılacaklarını söyleyerek
parayı oraya getirmesini istediler. Yaşlı adam kendi elleriyle cami avlusundaki ayakkabılığa 600 bin lira bıraktı.

Yaşlı adam 1 hafta sonra dolandırıldığını anladı. Soluğu karakolda alan yaşlı adam, dolandırıcılardan şikayetçi oldu. 15 gün sonra dolandırıcılar mağduru aynı yöntemle ikinci defa dolandırmaya kalkıştı.

POLİSİ HESABA KATMADILAR

Ancak bu sefer dolandırıclar, polisi hesaba katmadı. Yaşlı adam bu defa 260 bin lira bulunan çantayı yine cuma namazı çıkışı istedikleri yere bıraktı. Polis dolandırıcılara suçüstü yaptı. 3'ü de yakalandı.

Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda yüklü miktarda para ele geçirildi. Olayda kullanılan telefonlara el konuldu.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...