Tgrt Haber

Dolandırıcılar kendi ayağına sıktı! Ankara Valisi Vasip Şahin'e tehdit cezaevinde bitti

01 Eylül 2022 17:23 - Güncelleme : 01 Eylül 2022 17:33
Dolandırıcılar kendi ayağına sıktı! Ankara Valisi Vasip Şahin'e tehdit cezaevinde bitti

Telefonla dolandırıcılık yöntemleri her geçen gün birçok vatandaşı mağdur ederken bu defakiler sert kayaya çarptı. Ankara Valisi Vasip Şahin'i arayarak para isteyen telefon dolandırıcıları, valinin 'ret' cevabına karşılık tehditlerde bulundu. Vali Şahin'in şikayeti üzerine harekete geçen Emniyet güçleri, 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda kıskıvrak yakalanarak gözaltına alınan 10 şüpheliden 3'ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken 6 kişinin işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Türkiye'de dolandırıcılık​ yöntemlerine bir yenisi eklenirken bu defakiler sert kayaya çarptı. Aradılarındaki karşılarında Ankara Valisi Vasip Şahin'i bulan ve tehditlerde bulunan dolandırıcılar, yaptıklarına pişman oldu.

Sabah'ta yer alan habere göre, Ankara Valisi Vasip Şahin, dolandırıcılık çetesi olduğu öğrenilen kişilerce aranmaya başladı. Dolandırıcılar, Vali Şahin'den yüklü miktarda para talebinde bulundu. Vali Şahin'in para vermeyi reddetmesi üzerine dolandırıcılar bu defa, Şahin'i eşi ve çocuklarıyla tehdit​ etti. İstedikleri paranın vermemesi halinde ailesine zarar verileceğini söyleyen dolandırıcılar, tehditlerini devam ettirdi.

Bunun üzerine Vali Şahin, dolandırıcılar hakkında şikayette bulunurken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, Vali Şahin'i arayan dolandırıcıların belirlenmesi için detaylı çalışma yapıldı.

DOLANDIRICILIK ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ

Yapılan çalışmaların ardından Vali Şahin'in arayıp para istedikten sonra tehdit eden şüphelilerin kimlikleri tespit edildi. Alınan mahkeme kararının ardından polis, Ankara merkezli Sivas ve Mersin'in de aralarında bulunduğu 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Yapılan baskınlarda olaya karıştığı belirtilen 10 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 4'ü Ankara Emniyetindeki sorgularının ardından Ankara Adliyesi'ne sevk edildi.

3 KİŞİ TUTUKLANDI

Tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilen 4 şüpheliden 3'ü 'Tehdit', 'Hakaret' ve 'Nitelikli dolandırıcılık' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilirken, zanlılardan 1'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gözaltındaki 6 şüphelinin ifade işlemlerinin ise devam ettiği öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde ele geçirilen dijital materyallerin incelenmesi sürerken, olayın perde arkasında terör bağlantısının olup olmadığının da araştırıldığı öğrenildi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...