Tgrt Haber

Dolandırıcıların yeni yöntemi pes dedirtti: Evi alacağız vadiyle sözleşme imzalatıp icraya verdiler

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
24 Aralık 2022 14:58 - Güncelleme : 24 Aralık 2022 15:22

Dolandırıcılar vatandaşları ağlarına düşürmek için akla hayale gelmedik yöntemler deniyorlar. Ankara’da evini satışa çıkaran bir ailenin evini almak istediğini söyleyen dolandırıcı "alım-satım" sözleşmesi imzalattı. Ardından da hazırladığı sahte banka dekontlarıyla parayı verdiği halde evi alamadığını söyleyerek icra takibi başlattı. 

Dolandırıcılar, her geçen gün yeni bir yöntemle vatandaşları ağına düşürüyor. Bu defa hedeflerinde ise babadan kalan evi olan dörtkişilik Arslan ailesi vardı. Ankara’da yaşayan Deniz ve İlker Arslan kardeşler bir internet sitesi ilanı üzerinden evlerini satışa çıkardı. Ardından kendilerini müteahhit olarak tanıtan bir kişi o eve talip oldu, satın almak istediğini söyledi. Evini almak istediğini söyleyen dolandırıcı​, aileye "alım-satım" sözleşmesi imzalattı ve şüpheli sırra kadem bastı. Arslan ailesi ise para alışverişi olmadığı için bir süre sonra olayın peşine düşmedi.  Ancak tehlikenin farkında değillerdi. Zira şüpheli ileriye dönük alım-satım sözleşmesi kapsamında tüm ailenin imzasını almıştı.  TGRT Haber muhabiri Paşa Alyurt, daberin dataylarını paylaştı. 

SAHTE EVRAKLARLA EV​ İCRAYA VERİLDİ 

İddiaya göre, şüpheli para dekontu hazırlayarak şüphelilerin birebir imzasını o dekontun üzerine geçirdi.  Mahkemenin imzayı kabul etmesinin ardındansa Arslan ailesinin evi icraya verildi.  Ancak aile şüpheliye yönelik karşı bir dava açtı.  Yaşanan olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Deniz ve İlker Arslan kardeşler yaşanan olayı şöyle anlattı: “Dediler ki alacağız evi. Paramızın geleceği tarih netleşmedi, şudur budur oyaladılar bizi. Hatta satılacağı gün noterden ihtar çektik. İhtarlarımıza cevap vermediler. Süreç bittikten sonra evin satışını almadıkları gibi bize sahte bir evrak düzenleyerek 430 bin TL para verdiklerini, fakat bizim evin satışını vermediklerini söyleyerek bizi dava ettiler.”  

"DOLANDIRICININ 52 DOSYASI VAR"

Avukat Oğuzhan Muhammed Gündoğdu, dolandırıcıların yeni yöntemini şöyle anlattı: “Dolandırıcılar sahte alım-satım sözleşmesindeki imzaları benzetmek suretiyle bir para dekontu hazırlayıp mahkemeye sunuyorlar. Şu an savcılık soruşturmasını devam ettirmektedir. Biz de hukuki olarak hem menfi tespit davamız olsun hem de savcılık olsun, ceza mahkemesi olsun gerekli süreci takip ediyoruz. Dolandırıcıların 52'ye yakın dosyası var. Hepsi aynı yöntem. İmza benzetme yöntemiyle para dekontu düzenliyorlar. Biz paramızı ödedik, paramızı alamadık diye dava açıyorlar. İcra başlatıyorlar, haciz yolluyorlar.” 

EV ALIRKEN BUNLARA DİKKAT 

Avukat Gündoğdu, vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söyleyerek şu uyarılarda bulundu: “Ev satın alım konusunda dikkat edilmesi gereken şeyler var. Bunlar; tapuda parayı almaları ya da öncesinde bir sözleşme yapıyorlarsa adi sözleşme değil, kesinlikle noter huzurunda sözleşmeler yapılması gerekiyor. Aynı zamanda da kesinlikle evin satışı tamamlanmadan anahtar vermemelerini tavsiye ediyoruz.” 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...