Tgrt Haber

Dolu ve sel tarım arazilerini vurdu

27 Temmuz 2023 09:00 - Güncelleme : 27 Temmuz 2023 09:08

Doğu Anadolu Bölgesi’nde dolu yağışı çok sayıda tarım arazisine zarar verdi. Muş, Kars ve Van’daki çiftçiler şiddetli yağış nedeniyle zarar gören arazileri için yetkililere yardım çağrısı yaptı.

Muş, Kars ve Van başta olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki birçok yerleşim yerinde dolu​ nedeniyle tarım arazilerizarar​ gördü.  Yüksek verim beklenen bölgelerde hasada kısa bir süre kala dolunun etkili olması çiftçinin hayallerini yıktı. Muş'un Malazgirt ilçesi etkili olan sağanak yağış ve dolu nedeniyle tarım arazileri zarar gördü.

“ÇİFTÇİNİN MAĞDURİYETLERİ GİDERİLECEK”

İlçe Tarım Müdürü Erdem Taşsöken ile birlikte doludan zarar gören köyleri gezen Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç, “Yaklaşık 15 köyümüzdeki çiftçimiz bu doğal afetten zarar gördü. Zararın boyutu çok büyük. Tarım arazileri tamamıyla gitmiş. Konuyu Kaymakamımız Göksu Bayram’a ilettik. Kendisi konuyla yakından ilgileneceğini söyledi. Kaymakamlığımız tarafından görevlendirilecek hasar tespit komisyonuyla dolu yağışından etkilenen çiftçilerimizin mağduriyetleri yasal çerçeveler istikametinde giderilmeye çalışılacaktır. İnşallah mağduriyetler giderilecek. Sadece sap kalmış bu tarlalarda. Gerek kaymakamlık yetkilileri gerekse oda başkanlığımız hep birlikte bu afet olayına el atıp, çiftçimize yardımcı olmak için tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz" diye konuştu.

Malazgirt'te etkili olan sağanak yağış ve dolu nedeniyle tarım arazileri zarar gördü.

KARS’TA VALİ ÖKSÜZ İNCELEMELERDE BULUNDU

Doludan etkilenen köylerde yaşayan vatandaşlar ise yetkililerden yardım beklediklerini söylediler. Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, kent genelinde yaşanan şiddetli yağış ve dolunun ardından Selim ve Kağızman ilçelerindeki köylerde incelemelerde bulundu. 

VAN’DA SEL

Van'ın Özalp ilçesinde etkili olan sağanak, bir mahallede sele yol açtı. İlçede etkili olan sağanak sonrası Boğazkesen Mahallesi'nde sel meydana geldi. Mahallede, bazı evlerin bahçesini su bastı, tarım arazileri zarar gördü. Mahalle Muhtarı Dinçer Erbay, "Yağış sonrası 3 evin bahçesini su bastı. Bazı buğday tarlaları zarar gördü. Herhangi bir can kaybımız yok." şeklinde kouştu.

Kaynak: İHA, AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...