Tgrt Haber

DSÖ’den deprem açıklaması: 23 milyona yakın insan etkilenmiş olabilir

07 Şubat 2023 12:59 - Güncelleme : 07 Şubat 2023 13:11
DSÖ’den deprem açıklaması: 23 milyona yakın insan etkilenmiş olabilir

DSÖ, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen ve art arta meydana gelen  7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından açıklama yaptı. 

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Türkiye ve Suriye​'de meydana gelen ve binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan depremin 23 milyon insanın etkilenmiş olabileceği uyarısını yaptı. DSÖ, Kahramanmaraş​'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 ilin yanı sıra Suriye'yi de etkileyen depreme dair uyarıda bulundu.

5 MİLYON İNSAN SAVUNMASIZ 

DSÖ'nün kıdemli acil durumlar yetkilisi Adelheid Marschang, kurumun yürütme komitesine verdiği bilgide, "Yaşananlara dair genel haritalar, yaklaşık 5 milyon savunmasız nüfus dahil olmak üzere 23 milyon insanın etkilenmiş olabileceğini gösteriyor" ifadelerine yer verdi.

NE OLDU?  

Türkiye'yi kahereden Kahramanmaraş depreminin ikinci gününe girildi. Pazarcık'ta 7.7, Elbistan'da 7.6 şiddetinde meydana gelen depremler 10 ilde büyük hasara yol açtı. Artçı depremlerin bitmek bilmediği bölgede pek çok vatandaş yıkılan binaların enkazı altında kaldı. Yaşanan felaket nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan 7 gün ulusal yas ilan edildiğini açıkladı.  Arama kurtarma çalışmalarının hız kesmeden sürdüğü bölgede depremin bilançosu ise bir hayli ağır oldu. AFAD yaptığı yeni açıklamada, "SAKOM'dan alınan bilgilere göre an itibarıyla Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis ve Malatya illerinde toplam 3 bin 432 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 21 bin 103 vatandaşımız yaralanmıştır" dedi. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...