Tgrt Haber

Dünya arama kurtarma ekiplerinin azmi karşısında şaşkın: Asla vazgeçmiyorlar

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
17 Şubat 2023 17:00 - Güncelleme : 17 Şubat 2023 18:43
Dünya arama kurtarma ekiplerinin azmi karşısında şaşkın: Asla vazgeçmiyorlar

Asrın felaketinde 12. güne girilirken enkaz altından çıkanlar nedeniyle dünya şaşkın. Pek çok yabancı basın kuruluşu özellikle Aleyna Ölmez'e manşetinde yer verdi. İnanılmaz kurtuluştan bahsederek "Türkiye'deki arama-kurtarma ekipleri asla vazgeçmiyor" ifadelerine yer verdi.

Asrın felaketi Kahramanmaraş depremleri​, 11 gün geride kalmışken, 261 ve 268. saatte canlı çıkarılan vatandaşlarımız hem Türkiye​'ye hem de dünyaya umut oldu. Arama-kurtarma çalışmalarının tamamlandığı bölgelerde kaldırılan enkazlarla birlikte dünya halen Türkiye'de yaşananları yakından takip ediyor. Hem Türkiye'yi hem de dünyayı şaşırtan inanılmaz kurtuluşlar ise uluslararası basında geniş yankı uyandırıyor. Bu ülkelerden biri de Yunanistan​.

UMUTLAR AZALSA DA VAZGEÇMİYORLAR 

Yunan gazetesi Kathimerini Antakya​'da depremden tam 261 saat sonra bir binanın enkazından canlı çıkarılan Mehmet Ali Şakiroğlu ve Mustafa Avcı'yı yazdı. Gazete, "Kalanları bulma konusunda zaman geçtikçe umutların tükenmesine rağmen depremin ardından 11 gün sonra, kurtarma ekipleri ve gönüllüler hasar alan bölgelerde çabalarından hiç vazgeçmiyor" ifadelerine yer verdi.

Dünya arama kurtarma ekiplerinin azmi karşısında şaşkın: Asla vazgeçmiyorlar

HARABEDEN KURTARILDI

İngiliz gazetesi The Sun ise 'Türkiye mucizesi' başlıklı haberinde 17 yaşındaki Aleyna Ölmez'in facianın ardından 248 saat geçmesine rağmen kurtarıldığından bahsetti. Guardian'ın da gündeminde Aleyna Ölmez vardı. Gazete, "17 yaşındaki kız çocuğu yok olmak üzere olan Antakya'daki harabelerden kurtarıldı" diye yazdı. CNN de inanılmaz  kurtuluşlardan bahsetti. Aleyna Ölmez'in yanı sıra 30 yaşındaki Neslihan Kılıç'ın ve 12 yaşındaki Osman'ın kurtuluşundan da söz etti.  Al Jazeera, 261 saat sonra kurtarılanlardan dolayı bölgede sevinç yaşandığını ifade etti.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...