Tgrt Haber

Dünya liderlerinden Taksim'deki patlamaya ilişkin taziye mesajları: Dost Türk halkının acısı acımızdır

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
13 Kasım 2022 20:12 - Güncelleme : 14 Kasım 2022 12:13

Son dakika haberi: Taksim'de meydana gelen ve 6 kişinin hayatını kaybettiği, 53 kişinin ise yaralandığı patlama sonrası dünya liderlerinden başsağlığı mesajları geldi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı haberinin kendilerini derinden sarstığını belirtirken Ukrayna lideri Zelenski, Türkçe olarak yayımladığı mesajında, "Dost Türk halkının acısı bizim acımızdır" ifadelerini kullandı.

BeyoğluTaksim​'de meydana ve 6 kişinin hayatını kaybettiği 53 kişinin ise yaralandığı saldırıya ilişkin çok sayıda dünya ülkesinden başsağlığı mesajı geldi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, başsağlığı mesajında, İstanbul​'un merkezinde meydana gelen hain patlama sonucu çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı haberinin kendilerini derinden sarstığını belirtti. Erdoğan'a, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına, kardeş Türk halkına, kendisi ve Azerbaycan halkı adına taziye dileklerini ileten Aliyev, yaralılar için de şifa temennisinde bulundu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, İstanbul'un merkezinde insanların hayatını kaybetmesi ve yaralanmasına neden olan patlamadan dolayı derin üzüntü duyduğunu belirterek, "Ölenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Dost Türk halkının acısı bizim acımızdır" dedi.

https://twitter.com/ZelenskyyUa/status/1591824276864520195

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Taksim'de yaşanan terör saldırısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'a taziye mesajı gönderdi. Kremlin Basın Servisi tarafından yayınlanan taziye mesajında, "Sayın Cumhurbaşkanı İstanbul'daki terör saldırısıyla ilgili içten taziyelerini gönderiyor. Hayatını kaybedenlerin ailelerine derin üzüntülerimi ve desteklerimizi iletmenizi rica ediyorum. Yaralananlara da acil şifalar diliyoruz. Terörün her çeşidi ve yapısıyla mücadelede, Türk ortaklarımızla mümkün olduğu kadar yakın işbirliğine hazır olduğumuzu yeniden teyit ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul’un merkezinde İstiklal Caddesi'nde patlama yaşandığını öğrendiğini belirterek, "Pakistan hükümeti ve halkı, hayatını kaybedenler için kardeş Türkiye halkına taziyelerini iletiyor ve yaralıların hızlı bir şekilde iyileşmesi için dualarını gönderiyor" ifadelerine yer verdi.

https://twitter.com/CMShehbaz/status/1591807508343132161

Pakistan Dışişleri Bakanı Bilaval Butto Zerdari de Taksim Meydanı’nda yaşanan saldırıda can kaybı yaşanması sebebiyle son derece üzgün olduğunu ifade ederek, "Bu matem anında Türk kardeşlerimizle tam dayanışma içerisindeyiz" açıklamasında bulundu.

https://twitter.com/BBhuttoZardari/status/1591808933249052672

Eski Pakistan Başbakanı İmran Han, televizyonlardan yaptığı açıklamada, "Bugün İstanbul'da çok sayıda kişinin şehit olduğu, çok sayıda kişinin yaralandığı terör saldırısını kınıyorum. Pakistan adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Türkiye halkına başsağlığı diliyorum. Bu zor dönemde Türkiye'deki kardeşlerimizin yanındayız" diye konuştu.

Macron: "Türk halkı kalbinden, İstanbul'dan saldırıya uğradı"

Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron da Türkçe bir taziye mesajı paylaşarak, "Milletimiz için oldukça anlamlı olan bu günde, tam da 13 Kasım 2015 tarihinde hayatını kaybedenleri anarken, Türk halkı kalbinden, İstanbul'dan, saldırıya uğradı. Türk insanına mesajımız : acınızı paylaşıyoruz. Başımiz sağ olsun. Terörle mücadelede yanınızdayız." ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/EmmanuelMacron/status/1591905374176972801

Miçotakis: "Türkiye'deki menfur saldırı haberiyle şok oldum ve üzüldüm"

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Türkiye'deki menfur saldırı haberiyle şok oldum ve üzüldüm. Yaralılara acil şifalar diliyor, kurbanların ailelerine, Cumhurbaşkanı @RTErdogan ve Türk halkına en içten taziyelerimi sunuyorum. Yunanistan, terörün her türlüsünü kesin olarak kınıyor." ifadelerini kullandı.

Stoltenberg: "NATO, müttefikimiz Türkiye ile dayanışma içindedir"

İstanbul’daki patlamanın ardından NATO, Türkiye’ye taziyelerini sundu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul'daki saldırıya ilişkin görüntüleri şok edici olarak nitelendirerek, “Düşüncelerim sizinle. Etkilenen herkese ve Türk halkına en derin taziyelerimi sunuyorum. NATO, müttefikimiz Türkiye ile dayanışma içindedir'' ifadelerini kullandı.

Meloni: "Masum vatandaşların ölümü nedeniyle Türkiye'ye en derin taziyelerimizi iletmek istiyorum"

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, İstanbul'daki patlamaya dair sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İstanbul'dan gelen görüntüler korkunç, yaşanan saldırı ve masum vatandaşların ölümü nedeniyle Türkiye'ye en derin taziyelerimizi iletmek istiyorum” dedi.

Steinmeier : "Bu şok anında biz Almanlar, İstanbulluların ve Türk halkının yanındayız"

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, İstanbul’daki patlamaya ilişkin taziye mesajı yayınladı.

Cumhurbaşkanı Steinmeier, “İstanbul'daki yıkıcı patlama haberi beni sarstı. Düşüncelerim kurbanlar ve aileleriyle birlikte ve tüm yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu şok anında biz Almanlar, İstanbulluların ve Türk halkının yanındayız” dedi.

Lapid: "Birlikte, terörün başını kaldırdığı her yerde güçlü bir şekilde savaşacağız"

İsrail Başbakanı Yair Lapid ofisi aracılığıyla yaptığı açıklamada, İstanbul’daki patlamaya ilişkin taziyelerini sundu.

Lapid, "İsrail Hükümeti adına, İstanbul'da meydana gelen menfur terör saldırısının ardından Türk halkına taziyelerimi sunuyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türk hükümetine de desteğimi iletiyorum. Birlikte, terörün başını kaldırdığı her yerde güçlü bir şekilde savaşacağız” dedi.

Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...