Tgrt Haber

Dünyaca ünlü çanta markasında istismar iddiaları! "İşçileri evlerine dahi göndermediler"

Editör: Emir Yücel / Kaynak: tgrthaber.com
04 Temmuz 2024 09:17 - Güncelleme : 04 Temmuz 2024 09:18
Dünyaca ünlü çanta markasında istismar iddiaları! "İşçileri evlerine dahi göndermediler"

Dünyaca ünlü çanta markası, tedarikçilerine 57 Euro’ya çanta ürettirdiği ve müşterilerine 2790 Euro’ya sattığı ortaya çıktı. Gece gündüz çalıştırılan işçilerin de evlerine gönderilmeyip çanta üretim tesislerinde yatırıldığı öğrenildi.

Reuters, tarafından incelenen belgelere dayanarak geçen ay dünyaca ünlü çanta​ markasının, bir tedarikçiye yaklaşık 2.780 Euro'ya satılan çantalar üretmesi için 57 Euro ödediğini bildirdi. Maliyetlere deri gibi hammaddeler dahil değildi.

Dünyaca ünlü çanta markasında istismar iddiaları! "İşçileri evlerine dahi göndermediler" - 1. Resim

Savcılık belgesinde, çanta markasının ilgili biriminin "müteahhit şirketlerin fiili çalışma koşullarını veya teknik yeteneklerini kontrol etmek için uygun önlemleri" almadığı belirtildi.

Dünyaca ünlü çanta markasında istismar iddiaları! "İşçileri evlerine dahi göndermediler" - 2. Resim

Mart ve Nisan ayları boyunca yapılan soruşturmalarda müfettişler, işçilerin tesiste uyuduğuna ve bu nedenle günün her saati çanta üretilebildiğine dair kanıtlar buldu. Raporda ayrıca, çalışmaların geceleri ve tatil günlerinde yürütüldüğünü gösteren elektrik tüketimi verilerini de takip ettikleri belirtildi.

Dünyaca ünlü çanta markasında istismar iddiaları! "İşçileri evlerine dahi göndermediler" - 3. Resim

"İŞÇİLERİN BELGELERİ DAHİ YOK"

Savcılar, taşeronların Çin​'e ait firmalar olduğunu ve işçilerin çoğunun Çin'den geldiğini, ikisinin ülkede yasadışı olarak yaşadığını ve diğer yedi kişinin de gerekli belgeleri olmadan çalıştığını söyledi. Soruşturmada ayrıca, işçilerin makineleri daha hızlı çalıştırabilmesi için yapıştırma ve fırçalama makinelerindeki güvenlik cihazlarının kaldırıldığı da belirtildi.

Dünyaca ünlü çanta markasında istismar iddiaları! "İşçileri evlerine dahi göndermediler" - 4. Resim

LVMH, Business Insider'ın normal çalışma saatleri dışında gönderdiği yorum talebine hemen yanıt vermedi. The Wall Street Journal'ın salı günü bildirdiğine göre, mahkeme belgeleri, çanta markasının tedarik zincirindeki iyileştirmeleri vurgulayan bir not sunduğunu gösterdi. Soruşturma genişletildi ve lüks şirket, tedarikçilerini gerektiği gibi denetlememekle suçlandı.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...