Tgrt Haber

Dünyanın gördüğü en büyük kahramanlık destanı: Türkiye'de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
30 Ağustos 2023 00:33 - Güncelleme : 30 Ağustos 2023 09:09

Tüm Türkiye 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda şehitlerimizi anıyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri öncesinde birçok ilde meydan ve trafikte düzenlemeler yapıldı. Dünyanın en büyük kahramanlık destanı olan ''30 Ağustos''ta Cumhuriyetin 100. yılına özel etkinlikler gerçekleştirilecek.

Mustafa Kemal Atatürk​ komutasındaki Türk ordusunun 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos'ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, dünyanın gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biri olarak tarihe geçti.

Büyük zaferin 101. yılında bu topraklar için canını feda eden tüm şehitler rahmet ve minnetle anılıyor. Büyük zafer için yurdun dört bir yanında etkinlikler düzenlenecek.

CUMHURİYET'İN 100. YILINA ÖZEL ETKİNLİKLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​ ve eşi Emine Erdoğan himayelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı​ dolayısıyla Cumhuriyetin 100. yılına özel etkinlikler gerçekleştirilecek.

Anıtkabir ziyaretiyle başlayacak etkinlikler, Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki tebrikat töreniyle devam edecek. Daha sonra Birinci Meclis'ten TBMM'ye askerlerin bulunduğu kortejle yürüyüş yapılacak.

Kutlamalar kapsamında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenecek "30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programı" iki bölümden oluşacak.

Dünyanın gördüğü en büyük kahramanlık destanı: Türkiye'de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu

KONSERLER DÜZENLENECEK

İstanbul​ Büyükşehir Belediyesi (İBB), 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda İstanbul geleninde kutlamalar düzenleyecek. 30 Ağustos Zafer Bayram kutlamaları kapsamında büyük kutlama Yenikapı Etkinlik Alanı’nda gerçekleşecek.

Zafer Bayramı sebebiyle trafikte bazı düzenlemeler yapıldı. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde alternatif güzergahlar açıklandı, metro ve tramvayların ücretsiz olacağı duyuruldu. Bayrakçılar ise Atölyeler binlerce bayrak siparişini yetiştirmek için çift vardiya çalışmaya başlamıştı.

Dünyanın gördüğü en büyük kahramanlık destanı: Türkiye'de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu

Antalya’da JAK timleri, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları dolayısıyla 64 metre yüksekliğindeki bir AVM’nin cam yüzeyinde Türk bayrağı ve pankart açtı. Tim, yaktıkları meşaleyle de gösteriye renk kattı. Vatandaşlar etkinliği ilgiyle izledi, cep telefonlarıyla kayda aldı.

Dünyanın gördüğü en büyük kahramanlık destanı: Türkiye'de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu

Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...