Tgrt Haber

Düşürülen İHA PYD'nin

22 Ekim 2015 06:36
Düşürülen İHA PYD'nin

Geçen hafta Suriye sınırında düşürülen İHA'nın, PYD'ye ait olma ihtimali güç kazandı. İstihbarata göre PYD, sınırı izlemeye çalışıyor.

16 Ekim'de Kilis'in merkeze bağlı Deliosman köyü yakınlarında sınırın sıfır noktasında Türkiye tarafından düşürülen İHA'nın kime ait olduğuna ilişkin çalışmasında sona gelindi. SABAH'ın ulaştığı bilgilere göre tüm işaretler İHA'nın PYD'ye ait olduğunu gösteriyor. Rus yapımı İHA'nın PYD'nin elinde olduğu belirlenen hava araçlarından olabileceği, daha önce de Suriye'de başka bir bölgede PYD'ye ait aynı İHA'dan düştüğü ifade edildi. Güvenlik kaynaklarına göre örgüt, hava aracını "güvenlik kapasitesini öğrenmek için" istihbarat amaçlı kullandı. Örgütün Fırat'ın batısında DAEŞ hedeflerine saldırı planlarına dikkat çeken kaynaklar, bu hamle öncesi örgütün Türkiye'nin olası tepkisini de hesaba katarak bir hazırlık içine girmiş olabileceğini değerlendiriyor. Bu arada ABD, İncirlik'ten kalkan MQ1 Predatör'ün Hatay sınırları içinde Suriye sınırına yakın noktada düştüğünü açıkladı. ABD, aracın düşüş nedenini "mekanik arıza" olarak açıkladı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...