Tgrt Haber

Düzce’deki 5.9 büyüklüğündeki deprem çok sayıda öğrencilerin kaldığı KYK yurdunu darmadağın etti

23 Kasım 2022 11:26 - Güncelleme : 23 Kasım 2022 11:41

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde saat 04.09’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem birçok binada hasara yol açtı. Yaşanan depremde Düzce Üniversitesi Cahit Zarifoğlu KYK Erkek Yurdu, Düzce Avni Akyol KYK Erkek Öğrenci Yurdu ve üniversitenin amfisinin darmadağın olduğu görüldü. 

Türkiye gece saatlerinde Düzce’nin Gölyaka ilçesindeki meydana gelen  5.9 büyüklüğündeki deprem​ birçok binada hasara yol açtı. Başta İstanbul​ üzere deprem Bolu​, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa, ve İzmir’e kadar geniş bir alanda hissedildi. Depremin ardından çok sayıda vatandaş yaralanırken deprem anı ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

KYK YURDU DARMADAĞIN OLDU

Depremin merkez üssü olan Düzce’de Cahit Zarifoğlu KYK Erkek Yurdu, Düzce​ Avni Akyol KYK Erkek Öğrenci Yurdu ve üniversitenin amfisinin deprem sonrası darmadağın olduğu görüldü. 

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 

Düzce'nin Çilimli ilçesi Pırpır köyünde yaşayan 47 yaşındaki  Hikmet Çelebi merkez üssü Gölyaka ilçesi olan 5,9 ve Çilimli ilçesinde 4,7 büyüklüklerindeki deprem esnasında evden çıkmaya çalıştı.  Dairenin çıkışında dengesini kaybeden Çelebi, düşme sonucu kafasını merdivene çarptı. Yakınlarının ihbarı üzerine bölgeye gelen 112 Acil Sağlık ekipleri, yaralıyı Düzce Atatürk Devlet Hastanesine kaldırdı. Beyin kanaması geçirdiği belirlenen Çelebi, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

50 KİŞİ YARALANDI

Depremin ardından yaşanan artçı sayısı 114 olarak güncellendi. AFAD'dan Düzce Valiliği hesabına ilk etapta 500 bin lira acil yardım ödeneği gönderildi. AFAD depremde Düzce’de 37, Zonguldak’ta 6, Bursa’da 4, İstanbul, Sakarya ve Bolu’da 1 kişi olmak üzere toplam 50 kişi yaralandığını açıkladı.

116 ARTÇI DEPREM MEYDANA GELDİ

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Bugün sabaha karşı 04:08'de Gölyaka'da (Düzce) meydana gelen Mw 5.9 büyüklüğündeki depremden sonra saat 09:30 itibarıyla büyüklükleri 0.9 ile 4.3 arasında değişen 116 adet artçı deprem meydana gelmiştir. Deprem bölgesindeki hasarlı yapılara girilmemesi önemle rica olunur." denildi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...