Tgrt Haber

Düzensiz göçmenleri taşıyan midibüs takla attı: Çok sayıda ölü ve yaralılar var

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
17 Eylül 2023 12:52 - Güncelleme : 17 Eylül 2023 13:40
Düzensiz göçmenleri taşıyan midibüs takla attı: Çok sayıda ölü ve yaralılar var

Son dakika haberi: Van'da polis ekiplerinin nezaretinde Gaziantep'e götürülmek üzere yola çıkan midibüs takla atarak şarampole yuvarlandı. Feci kaza sonucu 5 düzensiz göçmen hayatını kaybederken, aralarında polislerin de bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı.

Van​'da sabah karşı katliam gibi bir trafik kazası​ meydana geldi. Düzensiz göçmenleri Gaziantep​'e götürmekte olan otobüs takla atıp şarampole uçtu. Kazada çok sayıda ölü ve yaralının olduğu bildirildi.

İhlas Haber Ajansı'nın geçtiği bilgilere göre, kaza Van-Gürpınar kara yolu üzerindeki Kurubaş Geçidi yakınlarında meydana geldi. Van İl Göç İdaresine bağlı Geri Gönderme Merkezinde bulunan ve güvenlik görevlileri nezaretinde Gaziantep'e götürülmek istenen düzensiz göçmenlerin içinde olduğu araç, virajı alamayarak şarampole yuvarlandı.

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığına göre; İhbarla bölgeye AFAD, UMKE, itfaiye ve güvenlik güçleri sevk edildi. Kazada yaralanan 7 polis, 2 şoför ve 17 göçmen olmak üzere toplam 26 kişi ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, Edremit ilçesi Gürpınar yolu istikameti Çeşmeli mevkiinden Kurubaş Geri Gönderme Merkezinden Gaziantep’e düzensiz göçmen taşıyan otobüsün, virajda direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesiyle şarampole yuvarlandığını belirterek şöyle denildi:

Düzensiz göçmenleri taşıyan midibüs takla attı: Çok sayıda ölü ve yaralılar var

5 GÖÇMEN ÖLDÜ, 7'Sİ POLİS ÇOK SAYIDA YARALI

“Olayın öğrenildiği ilk andan itibaren UMKE, AFAD, Jandarma, itfaiye, sağlık ve polis ekiplerimiz olay yerine sevk edilmiş. Kazada ilk belirlemelere göre 7 polis memuru, 2 şoför ve 17 düzensiz göçmen olmak üzere 26 kişi yaralanmıştır. Yaralılar çevre hastanelere sevk edilmiş olup, 5 düzensiz göçmen yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Konu ile ilgili valiliğimiz tarafından idari soruşturma açılmış, adli tahkikat devam etmektedir. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz."

Anadolu Ajansı ise korkunç kazada 7 polis, 2 şoför ve 21 göçmen olmak üzere toplam 30 kişinin yaralandığını bildirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...